VSAT informuoja, kad antradienį Ignalinos rinktinės Specialiosios paskirties užkardos pareigūnai kelyje Švenčionys - Adutiškis, Švenčionių rajono Svirkų kaimo prieigose, patikrinti sustabdė automobilį „Peugeot 406“ lietuviškais registracijos numeriais. Jį vairavo 27-erių Baltarusijos pilietis. Vairuotojo bei transporto priemonės registracijos dokumentai buvo tvarkingi, tačiau turėta žinių, kad šia mašina gali būti gabenamas draudžiamas krovinys.

Automobilio apžiūros metu jo salone ir bagažinėje VSAT pareigūnai iškart pastebėjo keturis juoda polietileno plėvele apvyniotus paketus, kurių kiekviename buvo po dvi gamyklines cigarečių „Fest“ dėžes. Iš viso pasieniečiai rado 3750 pakelių minėtos markės rūkalų, pažymėtų baltarusiškomis banderolėmis.

Dėl akcizais apmokestinamų prekių gabenimo pažeidžiant nustatytą tvarką vairuotojui Ignalinos rinktinės pasieniečiai pradėjo administracinės bylos teiseną. Vyrui gresia bauda nuo 2896 iki 5792 eurų ir transporto priemonės konfiskavimas.

Po apklausos užsienietis paleistas. Baltarusis turės atvykti į jo bylą nagrinėsiantį Švenčionių rajono apylinkės teismą.

Kontrabandinės cigaretės ir automobilis saugomi Ignalinos rinktinėje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)