Penktadienį vakare VSAT Varėnos pasienio rinktinės Kalvarijos pasienio užkardos pareigūnai, patruliavę kelyje Suvalkai–Marijampolė ties Salaperaugio kaimu Kalvarijos sav. patikrinti sustabdė iš Lenkijos ką tik įvažiavusį automobilvežį „Fiat“ su priekaba, kuria buvo gabenami trys automobiliai ir motociklas.

Sulaikytas „Hyundai Ioniq 5 Ultimate EV“

Transporto priemonę vairavo 31-erių Vilkaviškio rajono gyventojas. Jo, automobilvežio bei priekabos dokumentai buvo tvarkingi. Tačiau vairuotojas VSAT pareigūnams negalėjo pateikti Jungtinėje Karalystėje registruoto elektromobilio „Hyundai Ioniq 5 Ultimate EV“ dokumentų. Jis pasieniečiams paaiškino, kad mašiną iš Nyderlandų turėjęs nuvežti į Kauną.

Apžiūrint elektromobilio identifikacinį numerį (VIN ), paaiškėjo, kad po priekiniu automobilio stiklu pritvirtinta metaline plokštele mėginta užmaskuoti tikrąjį VIN. Patikrinus Interpolo duomenų bazėje nustatyta, kad 2021 metų „Hyundai Ioniq 5 Ultimate EV“ paiešką kovo 16 d. paskelbė Jungtinės Karalystės policija.

Tokio elektrinio „Hyundai“ rinkos kaina, priklausomai nuo modifikacijos, ridos, komplektacijos, – 32 000–40 000 eurų.

Varėnos pasienio rinktinėje dėl nusikalstamu būdu gauto turto įgijimo arba realizavimo pradėtas ikiteisminis tyrimas, kuriam vadovauja Kauno apygardos prokuratūros Marijampolės apylinkės prokuratūros prokuroras. Griežčiausia įstatyme numatyta bausmė už šį nusikaltimą – laisvės atėmimas iki šešerių metų.

Vairuotojas apklaustas kaip liudytojas ir vėliau paleistas. Elektromobilis „Hyundai Ioniq 5 Ultimate EV“ saugomas Kapčiamiesčio pasienio užkardoje.

Sulaikytas „Hyundai Ioniq 5 Ultimate EV“