Valstybės sienos apsaugos tarnyba(VSAT) praneša, kad penktadienį Varėnos rinktinės Purvėnų užkardos patruliai ties Šalčininkų rajono Dumblės kaimu sniege aptiko dviejų asmenų pėdsakus.

Jie vedė iš Baltarusijos į Lietuvos gilumą. Pėdsakais nusekę VSAT pareigūnai už puskilometrio, nebaigtame statyti sodo namelyje Eišiškių miestelio prieigose, sulaikė du vyrus. Atėjūnai čia buvo susikūrę nedidelį laužą.

Paaiškėjo, kad abu sulaikytieji yra Gruzijos piliečiai. 32 ir 37 metų vyrai VSAT pareigūnams pateikė savo vardais išduotus pasus, kuriuose nebuvo Šengeno vizų, suteikiančių teisę patekti į bendrijos erdvę.
Gruzinai turėjo kuprinę su asmeniniais daiktais, keliasdešimt JAV dolerių, kompasą. Pasieniečiai taip pat rado užsieniečių vardais užpildytas migracines korteles, liudijančias apie jų atvykimą į Baltarusiją.

Į įvykio vietą buvo iškviesti du pasieniečiai kinologai su tarnybiniais šunimis, tačiau keturkojai sekliai daugiau įtartinų asmenų apylinkėse neaptiko. Rasti tik dviejų sulaikytųjų pėdsakai palei valstybės sieną ir į šalies gilumą. Manoma, kad neteisėtai į Lietuvą perėję gruzinai kurį laiką klaidžiojo tamsoje, kol pasiekė Eišiškių prieigas ir įlindo į nebaigtą statyti sodo namelį.

Pasieniečiai abu nelegalus uždarė į areštinę. Dėl neteisėto valstybės sienos perėjimo ikiteisminį tyrimą pradėję VSAT Varėnos rinktinės pareigūnai toliau aiškinasi įvykio aplinkybes.

Savaitgalį Šalčininkų rajono apylinkės teismas abu gruzinus leido suimti mėnesiui.