Įtariama, kad antradienio rytą, apie 7 val., iš autobuso Veisiejų centre esančioje stotyje išlipęs ir į mokyklą skubėjęs 16-metis Akmenių kaimo gyventojas buvo sužalotas, kai jį kliudė į darbą važiavusio Druskininkų policijos komisariato pareigūno, 30 metų veisiejiečio Modesto Kauzono vairuojamas automobilis „VW Golf“.
Jaunuolis sužalotas pėsčiųjų perėjoje.

Dėl kojos ir galvos traumų jis iš Lazdijų ligoninės Priėmimo ir skubios pagalbos skyriaus pervežtas į Alytaus apskrities ligoninę.

Pareigūnas M. Kauzonas automobilį vairavo kelionės į tarnybą metu. Po įvykio jis neiškvietė kolegų policininkų, o kartu su nukentėjusiuoju pasišalino iš įvykio vietos.

Įvykį matė ir daugiau moksleivių. Jie antradienį buvo apklausiami policijos tyrėjų.

Alytaus AVPK atstovė spaudai Kristina Janulevičienė DELFI informavo, kad dėl įvykio pradėtas ikiteisminis tyrimas.

Pasak policijos atstovės, apklausiamas pareigūnas teigė, kad jaunuolis susižalojo pats, kai bėgdamas per pėsčiųjų perėją griuvo. Esą važiuodamas gatve, M. Kauzonas matė per perėją bėgantį nepilnametį, kuris esą griuvo perėjoje.

„Kaip aiškina pareigūnas, jo automobilis nekliudė moksleivio. Atvirkščiai, pamatęs pargriuvusį vaiką, pareigūnas sustabdė automobilį ir nugabeno nepilnametį į vietos ambulatoriją. Šiuo metu mūsų pareigūnai apklausia liudytojus, patį nukentėjusįjį, aiškinamės įvykio aplinkybes“, - teigė K. Janulevičienė.

DELFI susisiekus su ligonėje gydomo moksleivio mama, ši pasakojo, kad apie sūnaus sužalojimą sužinojusi iš mokyklos socialinės darbuotojos. „Man paskambino, kad vaiką partrenkė mašina. Kai atvažiavau, radau jį mokykloje. Sūnus pasakojo, kad išlipę iš autobuso vaikai ėjo per perėją, jis pajuto smūgį ir krito ant gatvės. Sakė, matė, kad atvažiuoja automobilis, bet galvojo, kad prieš perėją sustos ir praleis, nes taip visuomet praleidžia važiuojantys. Sūnus trumpam neteko sąmonės, atsipeikėjo vežamas į ambulatoriją“, - sakė moteris. Tačiau esą ambulatorija tuo metu dar buvusi uždaryta, tad policininkas jį pavėžėjo iki šalia esančios mokyklos.

„Mūsų socialinė darbuotoja pastebėjo mokyklos teritorijoje esantį sužalotą vaiką. Jis teigė, kad buvo partrenktas automobilio, tačiau visų aplinkybių tikino nepamenantis, nes griuvęs prarado sąmonę. Susisiekėme su moksleivio mama, vėliau vaikas nuvežtas į ligoninę, informavome policiją“, - sakė Veisiejų technologijų ir verslo mokyklos direktorė Laimutė Vaitiekūnienė.

Ar moksleivis susižalojo griūdamas pats, ar buvo partrenktas Druskininkų policijos komisariato pareigūno vairuojamo automobilio, išsiaiškinti neturėtų būti sudėtinga.

Vieta, kur įvyko nelaimė, yra filmuojama. Vaizdo kamerų įrašai yra saugomi Lazdijų rajono policijos komisariate, kuriame atliekamas ikiteisminis tyrimas.

Matomumas įvykio vietoje yra geras, tuo rūpinasi vietos seniūnija, nuolat geninti ir prižiūrinti gatvės želdinius.

Policijos patrulis M. Kauzonas tarnyboje apibūdinamas kaip vienas geriausių pareigūnų, išaiškinantis nemažai pažeidimų.

Tiesa, prieš kelerius metus šis policininkas vos išvengė atsisveikinimo su tarnyba, kai buvo sukėlęs autoįvykį, kurio metu žuvo jaunas Veisiejų miestelio gyventojas.

2008 metų birželio 26-osios vakarą Druskininkų policijos komisariato patrulio M. Kauzono vairuojamas automobilis „Audi 80“, viršydamas leistiną greitį, išvažiavo į priešingą kelio Leipalingis-Veisiejai eismo juostą ir kaktomuša susidūrė su atvažiuojančiu „BMW 325“, vairuojamu Kailinių kaimo gyventojo Osvaldo Arlauskio.

BMW vairuotojas mirė pakeliui į ligoninę. Avarijos kaltininkui susitaikius su žuvusiojo tėvais, byla buvo nutraukta. Tai M. Kauzonui leido išsaugoti tarnybą policijoje.

Policijos patrulis M. Kauzonas – Veisiejuose žinomos ir gerbiamos šeimos atžala. Pareigūno tėtis Rimas Kauzonas yra aktyvus politikas, ne kartą kandidatavęs į Lazdijų rajono savivaldybės tarybą: ankstesniais metais - su Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos Lazdijų skyriumi, o paskutinį kartą 2015-aisiais – su Lietuvos žaliųjų partija.

Politikas dirba toje pačioje Veisiejų technologijos ir verslo mokykloje darbų saugos inžinieriumi, kur mokosi ir nukentėjęs moksleivis.