„Ne tai, kad sutinku, bet priimu vertinimą tokį, koks jis yra“, - vadovų sprendimą komentavo A. Andrušaitis.

Alytaus miesto savivaldybės administracijos direktoriaus Vytauto Jastremsko sudaryta komisija A. Andrušaičio elgesiui ištirti nustatė, kad jis pažeidė Vyriausybės patvirtintas Valstybės tarnautojų etikos taisykles.

Komisija siūlė A. Andrušaičiui skirti švelnesnę tarnybinę nuobaudą – pastabą, tačiau V. Jastremskas pasirašė įsakymą, kuriuo buvo numatytą nuobaudą sugriežtinti ir skirti A. Andrušaičiui papeikimą.

„Tai yra jų vertinimas ir aš jį priimu. Aš nieko nekvestionuoju, nieko nekritikuoju, vadovų sprendimo aš neturiu teisės viešai aiškinti. Aš manau, kad elgiuosi korektiškai sakydamas, kad tokį sprendimą priimu“, - teigė A. Andrušaitis.

Vertindamas jo atžvilgiu nepalankiai susiklosčiusią situaciją, Sporto ir rekreacijos skyriaus vedėjas išliko mįslingas. „Lietuva yra ne tik „švogerių“, bet ir dar kai ko kito žemė“, - sakė A. Andrušaitis.

Rugsėjo pradžioje, savo atostogų metu, A. Andrušaitis neblaivus pasirodė Alytaus sporto ir rekreacijos centre. Tarp A. Andrušaičio ir krepšinio klubo „Dzūkija“ vadovo Povilo Tamulyno kilo konfliktas, po kurio pastarasis iškvietė policijos pareigūnus, teigdamas, kad A. Andrušaitis jam grasino ir svaidėsi necenzūriniais žodžiais.

Skyriaus vedėjas tikrintis blaivumą atsisakė, bet kad yra vartoję alkoholį, neneigė.

Administracijos direktoriaus V. Jastremsko įsakymu A. Andrušaičiui paskirta tarnybinė nuobauda – papeikimas.