Policijos departamentas praneša, kad balandžio 10 d. apie 7 val. 13 min. į Panevėžio ligoninę iš namų Panevėžyje pristatyta ir paguldyta mergytė (gim. 2023 m.).

Pirminiais duomenimis, mažametė tą patį rytą, apie 5 val., namuose galimai nukrito nuo lovos.

Pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl nesunkaus sveikatos sutrikdymo mažamečiui.

Delfi primena, kad tai – jau antras panašus įvykis per savaitę.

Balandžio 8 d. 10 val. 20 min. Šiaulių apskrities policijai medikai pranešė, kad balandžio 6 d. apie 17 val. į Šiaulių ligoninę iš namų Mažeikiuose atvežtas berniukas (gim. 2023 m.).

Vėliau kūdikis pervežtas į Kauną ir ten paguldytas į ligoninę. Pirminiais duomenimis, kūdikis susižalojo nukritęs nuo lovos.

Vaiko teisių gynėjai primena, kad siekiant pasirūpinti kasdieniu vaikų saugumu, tėvams ir kitiems suaugusiesiems svarbu nuolat išlikti budriems ir dėmesingiems. Ypatingo dėmesio ir greitos reakcijos reikalauja situacijos, kai šalia yra mažametis vaikas.

Svarbu prisiminti, kad net ir trumpam nukreiptas dėmesys ar saugių aplinkos sąlygų vaikui trūkumas, bet kada gali virsti nelaimingu atsitikimu.

Taip pat svarbu atkreipti dėmesį, jog tėvai, auginantys kūdikius arba mažamečius vaikus, dažnai jaučia miego stygių, ilgalaikį nuovargį ir turi ribotas galimybes tinkamai pasirūpinti savo pačių fizine, emocine bei psichologine sveikata. Tad jaunoms šeimos neretai būna reikalinga geranoriška pagalba iš giminaičių, draugų, kaimynų ar kitų artimų žmonių.

Kartais aplinkinių pasisiūlymas padėti vaikų priežiūroje ar buityje, gali suteikti mamoms ir tėčiams daugiau galimybių pailsėti, susigrąžinti energiją ir išlaikyti nuolatinį atidumą bei rūpestį auginant vaikus.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją