Transporto priemonė priklauso Raseinių rajone registruotai krovinių pervežimo įmonei. Vilkiko vairuotojas buvo gavęs užduotį nuvykti į Panevėžį, pasikrauti metalo laužo krovinį ir jį nugabenti į Klaipėdą. Žinios apie įvykusią nelaimę įmonės savininkas sulaukė iš paties vairuotojo.

Atvykęs į įvykio vietą, įmonės vadovas rado apvirtusį vilkiką, bet vairuotojo nebuvo. Pastarojo ieškojo ir policijos pareigūnai, ir įmonės vadovas. Netrukus raseiniškis buvo surastas.

Suradus vairuotoją, jo kalba buvo nerišli, nuo jo sklido alkoholio kvapas. Patikrinę alkoholio matuokliu, Radviliškio rajono policijos pareigūnai jam nustatė 2,29 prom. Girtumą. Vyras aiškino, kad jis alkoholį vartojo po eismo įvykio, nes buvo labai susinervinęs, o kabinoje turėjo brendžio butelį.

Avarija Radviliškio r.

Raseiniškiui buvo pradėtas ikiteisminis tyrimas ir pareikštas įtarimas dėl alkoholio vartojimo po eismo įvykio iki jo aplinkybių nustatymo, kai nustatytas 1,51 ir daugiau promilių neblaivumas.

Baudžiamasis kodeksas už tai numato baudą arba areštą, arba laisvės atėmimą iki vienerių metų ir dar uždraudžia vairuoti transporto priemones.

Ikiteisminiam tyrimui vadovaujantis Šiaulių apylinkės prokuratūros prokuroras įtariamajam skyrė kardomąsias priemones – rašytinį pasižadėjimą neišvykti ir specialiosios teisės sustabdymą, kuriuo uždrausta vairuoti transporto priemones.

Avarija Radviliškio r.