Antradienį Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) atstovai praneša, Varėnos rinktinės Kalvarijos užkardos pareigūnai ties Kalvarijos savivaldybės Salaperaugio kaimu, kelyje Marijampolė–Suvalkai, patikrinti sustabdė maršrutinį autobusą VilniusRoma.

Dokumentų kontrolės metu vienas keleivis pasieniečiams pateikė esą 27 metų Lietuvos piliečiui išduotą asmens tapatybės kortelę. Dokumentas iškart sukėlė įtarimų, o netrukus VSAT pareigūnai išsiaiškino, kad vyras yra 37 metų Kauno gyventojas. Jo pateiktas svetimu vardu išduotas dokumentas yra visiška klastotė.

Duomenis apie keleivį tikrinę pasieniečiai taip pat nustatė, kad kaunietis turi nemalonumų su Lietuvos teisėsauga. Jis yra nuteistas už nusikaltimą ir pasislėpęs nuo teismo skirtos bausmės. Nuo 2015 m. lapkričio vyro paiešką buvo paskelbusi Kauno policija.

Dėl dokumento suklastojimo ar disponavimo suklastotu dokumentu VSAT Varėnos rinktinėje pradėtas ikiteisminis tyrimas. Už tai gresia areštas arba laisvės atėmimas iki 4 metų. Kaunietį pasieniečiai uždarė į areštinę.

2016 m. VSAT pareigūnai iš viso sulaikė 610 asmenų, kurių dėl įvairių nusikaltimų ir pažeidimų ieškojo Lietuvos ir užsienio valstybių teisėsauga.