Į įvykio vietą atskubėję du greitosios pagalbos medikų ekipažai skenduolį dar mėgino gaivinti, daugiau kaip pusę valandos darė dirbtinį kvėpavimą ir širdies masažą, tačiau medikų pastangos išgelbėti jauną vyrą buvo bevaisės, rašo anyksta.lt.

Įvykus tragiškai nelaimei „Nykštietiško triatlono" varžybos nebuvo nutrauktos. Tačiau plaukimo baidarėmis dalyviai lipo į krantą kiek tolėliau nepriplaukę užtvankos ir persinešę valtis per užtvanką vėl leidosi Šventosios upe link Kavarsko. Ugniagesiai gelbėtojai Anykščių užtvanką apjuosė apsaugine „Stop" juosta.

Į nelaimės vietą susirinkę žmonės negailėjo priekaištų šventės organizatoriams, kurie nepasirūpino plaukimo rungties dalyvių saugumu. Tačiau, kaip teigė šventės organizatoriai, plaukikams buvo išduoti žemėlapiai su trasos duomenimis ir plaukikai baidarėmis buvo griežtai įspėti nepriplaukus užtvankos lipti į krantą.

Paradokas, bet lietuviai yra tikri lietuviai: kol vienas anykštėnas, nusijuosęs diržą ir jį įmetęs upėje buvusiam žmogui, laikė, kad jį nenuneštų srovė, vagišiai nugvelbė ant kranto buvusį jo dviratį, rašo anyksta.lt.