Pranešama, kad pirmadienį paryčiais VSAT Varėnos rinktinės Purvėnų užkardos pasieniečiai Šalčininkų rajono Kalesninkų kaimo ribose pastebėjo atvažiuojantį automobilį „Volkswagen Passat“. Mašina tamsoje judėjo pasienio su Baltarusija ruože einančiu vietiniu žvyrkeliu.

Jau prieš tai VSAT pareigūnai buvo gavę informacijos apie įtartiną judėjimą šioje vietovėje. Stovėdami šalikelėje jie pradėjo stabdyti atvažiuojantį automobilį, taip pat įjungė tarnybinio visureigio švyturėlius. „Volkswagen Passat“ staigiai apsisuko ir didindamas greitį nuvažiavo link Kalesninkų.

Kelias tuo metu buvo apledėjęs ir labai slidus, todėl Purvėnų užkardos pasieniečiai visureigiu nusivijo bėglį saugiu greičiu.

Šis nuo VSAT pareigūnų norėjo pabėgti kuo greičiau ir neįvertino gamtinių sąlygų. „Volkswagen Passat“ nuvažiavo vos kilometrą ir, manoma, dėl didelio greičio slidžiame kelyje nuvažiavo nuo kelio į šalikelės griovį.

Automobilio vairuotojas, pasinaudodamas tamsa, paspruko į čia pat augantį mišką. Likimo valiai paliktoje mašinoje Purvėnų pasieniečiai rado šios transporto priemonės registracijos liudijimą.

Įvykio metu „Volkswagen Passat“ buvo kiek apgadintas, nuplėšti jo priekinis ir galinis bamperiai.

Mašinoje buvo išimta galinės sėdynės apatinė dalis. VSAT veikloje dažnai pasitaiko atvejų, kai automobilio sėdynes išima cigarečių kontrabandininkai. Taip siekiama į saloną sukišti kuo daugiau dėžių rūkalų.

„Volkswagen Passat“ ir rastą dokumentą Purvėnų pasieniečiai perdavė iškviestiems Šalčininkų rajono policijos pareigūnams. Jie toliau tiria šį įvykį.