Ketvirtadienio naktį VSAT Lazdijų rinktinės Kapčiamiesčio užkardos pasieniečiai ties Lazdijų rajono Varviškės kaimu patikrinimui stabdė įtartiną mikroautobusą „Mercedes Benz“ su angliškais valstybiniais numeriais. Vairuotojas, išvydęs sustoti reikalaujančius uniformuotus VSAT pareigūnus, staiga sustabdė automobilį ir ėmė važiuoti atbulas. Pamatęs, jog pasieniečiai jį ketina persekioti tarnybiniu visureigiu, vairuotojas apsisuko ir dideliu greičiu nulėkė Svetijansko kaimo link.

Mikroautobusą vijęsi VSAT pareigūnai iš pradžių jį mėgino stabdyti įjungę visureigio garso ir šviesos signalus, tačiau bėglys nesumažino greičio, pavojingai manevravo kelyje ir neleido pasieniečiams jo aplenkti. Įvertinę situaciją bei mikroautobuso keliamą grėsmę, VSAT pareigūnai panaudojo tarnybinį ginklą – į orą buvo iššauti 7 įspėjamieji šūviai, į mikroautobusą – dar 3, praneša VSAT.

Ties Lazdijų rajono Bugiedos kaimu, už maždaug 4 kilometrų nuo stabdymo vietos, „Mercedes Benz“ sustojo. Iš jo išlipę keturi asmenys pasileido bėgti į skirtingas puses. Du vyrus atskubėjusiems pasieniečiams pavyko sulaikyti. Paaiškėjo, kad tai - mikroautobusą vairavęs 28 metų Lazdijų rajono gyventojas ir ten pat gyvenantis 51 metų vyras.

„Mercedes Benz“ apžiūrėję VSAT pareigūnai jame nieko įtartino nerado.

Už nepaklusimą uniformuotų pasieniečių nurodymui sustabdyti transporto priemonę ją vairavusiam vyrui pasieniečiai skyrė 1013 eurų baudą. Po apklausos abu Lazdijų rajono gyventojai buvo paleisti.