Įvykio vietoje dirba medikai ir policija.

DELFI žiniomis, susidūrė Jungtinių Amerikos Valstijų (JAV) karinė technika. Visi nukentėję asmenys yra JAV piliečiai. Pasak kariškių, trys kariai sužaloti rimčiau, kiti nukentėjo nežymiai. Visi išvežti į Kauno klinikas (dešimt iš jų - apžiūrai). Nė vieno iš jų gyvybei pavojus negresia.

Naujienų agentūros BNS cituojamas Lietuvos kariuomenės Gynybos štabo atstovas spaudai kapitonas Tomas Pakalniškis sakė, kad du iš keturių JAV šarvuočių „Stryker“ nuvažiavo nuo kelio, jie vyko į Kazlų Rūdą.

Pirminiais duomenimis, avarija įvyko kolonai važiuojant nuo kalniuko. Kelyje staiga atsiradus kliūčiai, vienas šarvuotis staigiai stabdė ir dėl to įvyko susidūrimas.

Informacija apie įvykį pasidaliję feisbuko vartotojai informuoja, kad po avarijos kelias nepravažiuojamas, susidarė didelės automobilių spūstys. Lietuvos kariuomenė informuoja, kad kelias Prienai–Kaunas yra laikinai uždarytas ir gyventojai prašomi rinktis kitą maršrutą.

Anksčiau skelbta, kad Lietuvoje ir Baltijos šalyse vyksta didelio tarptaurinio masto karinės pratybos, todėl birželio 6-9 ir 18-21 dienomis numatomas intensyvus karinės technikos judėjimas.

Vyksta JAV Sausumos pajėgų II-ojo kavalerijos pulko persidislokavimas, kurio metu apie 3000 JAV karių su 1500 kovinės technikos priemonių persidislokuoja iš Vokietijos į Baltijos šalis ir Lenkiją.

Kaip skelbta žiniasklaidoje, kiekvieną koloną lydi ir Lietuvos karo policija, kurios pareigūnai reguliuoja ir užtikrina saugų judėjimą.