Reide dalyvavo gausios policijos pajėgos, automobiliai buvo tikrinami keliose vietose. Vienas ekipažas stebėjo susidariusią eilę, tikrino apsisukančius vairuotojus, taip pat buvo stabdomos mažesnėmis gatvėmis važiuojančios transporto priemones.

Pareigūnai teigia, kad antradienį organizuodami tokias priemonės, nesitiki užfiksuoti itin sunkių pažeidimų, tiesiog nutarta įvertinti ryte vairuojančius vairuotojus.

„Mums bet koks šios priemonės rezultatas bus geras. Jei ir nepavyks užfiksuoti rimtų pažeidimų – vistiek bus gerai. Vadinasi, mūsų vairuotojai tvarkingi ir situacija rytais keliuose yra gera“, - DELFI teigė Kauno apskrities VPK Patrulių rinktinės vadas Gintaras Gatulis.

Gauti patikrinimų ir nustatytų pažeidimų skaičiai patvirtino Patrulių rinktinės vado lūkesčius.

Nuo 6.30 val iki 8.30 Raudondvaryje vykusios priemonės metu buvo patikrinti 433 transporto priemonių vairuotojai (iš jų vienas dviratininkas), 41 sukėlusiam įtarimą vairuotojui dėl blaivumo buvo pasiūlyta jį pasitikrinti. Užfiksuoti 5 pažeidimai: 1 neblaivus dviratininkas, 2 vairuotojų automobiliai nepraėję tech. apžiūros, 1 vairuotojas neturėjo draudimo, 1 vairavo transporto priemonę neprisisegęs saugos diržo.