Kaltės neneigusį G. Radzevičių teismas pripažino kaltu dėl pasikėsinimo lytiškai santykiauti su nepilnamečiu asmeniu, už tai siūlant materialinį atlygį, bei dėl pornografinio turinio medžiagos, kurioje yra pavaizduotas vaikas, laikymo. Pas jį buvo rastos 32 nuotraukos.

Baudžiamąją bylą išnagrinėjęs teismas G. Radzevičių pripažino dėl visų jam pareikštų kaltinimų ir skyrė 2 080 Lt baudą, tačiau šiam teks sumokėti mažiau - 1 560 Lt, nes į baudą buvo įskaičiuotos dvi sulaikymo paros.

Tyrimą atlikę pareigūnai nustatė, kad G. Radzevičius ne tik fotografavo, bet ir filmavo sekso scenas su jaunomis merginomis. Viename pažinčių portale seksualiu vyru prisistatinėjęs bedarbis jaunų merginų ieškodavo maloniai praleisti laiką.

G. Radzevičius su jaunomis merginomis susipažindavo vienoje pažinčių svetainėje. Susikūręs savo anketą vyras joje patalpino ne tik išgalvotus asmens duomenis, bet ir svetimas nuotraukas.

Vyrą traukė jaunesnės merginos, kurios savo anketas taip pat buvo paskelbusios pažinčių portale. Nustatyta, kad G. Radzevičius buvo užmezgęs ryšį mažiausiai su penkiomis merginomis, tiesa, tik dvi pareigūnams pavyko surasti.

Į intymius pasimatymus jaunas merginas prisiviliojęs vilnietis prašydavo leisti nufotografuoti ar nufilmuoti mobiliuoju telefonu aistringas sekso scenas. Merginos sutikdavo, todėl per kratą G. Radzevičiaus namuose policijos pareigūnai aptiko ne vieną vyriškio nufilmuotą bei nufotografuotą nuogą merginą.

Krata G. Radzevičiaus namuose buvo atlikta, kai į pareigūnus kreipėsi viena šešiolikmetė. Ji policijos pareigūnams nurodė, kad atvyko į pasimatymą, kurio metu vyras primygtinai reikalavo su juo lytiškai santykiauti, už tai siūlydamas 500 litų atlygį.

Nukentėjusioji pasakojo, kad vieną dieną savo pašto dėžutėje rado nepažįstamojo vaikino, prisistačiusio Manto vardu, laišką.

„Jis buvo konkretus – siūlė pasimylėti už 500 litų, – yra pasakojusi paauglė. – Mane toks pasiūlymas šokiravo, parašiau, kad jis man daugiau neberašytų, nes manęs tokie dalykai nedomina. Tačiau jis neatstojo, vis rašydavo, siūlydavo susitikti“.

Mergina sakė, kad apie nepažįstamojo laiškus papasakojo savo draugėms, kurių viena vis dėlto pasiūlė nueiti į pasimatymą.

„Iš smalsumo nuėjau su juo susitikti prie „Akropolio“, mes vaikščiojome prie parko, jis įkyriai ėmė prie manęs lįsti, net grubiai liesti, – skaudžiais prisiminimais dalijosi paauglė. – Aš jam aiškinau, kad tokie dalykai manęs nedomina, bet jis vis tiek neatstojo. Tada pradėjo lyti, aš jam sakiau, kad eikime į „Akropolį“, bet jis nesutiko – sakė, eikime pasislėpsime po medžiu. Jis buvo mane net sugriebęs ir nebepaleido, todėl gindamasi jam įkandau į ranką ir iš karto paskambinau telefonu 112“.

G. Radzevičius teigė, kad jo kompiuteryje rastos erotines nuotraukos buvo darytos 2004-2007 metais.

„Su tomis merginos nuolat susitikinėdavau - jos nepilnametės, bet visos virš 14 metų, - DELFI aiškino kaltinamasis. – Mažamečių byloje nėra, su tokiomis nedraugavau. Na, visgi draudžiama laikyti net ir 16-mečių intymias nuotraukas, dėl to byloje ir prisipažinau kaltas“.

Vyras teigė, kad nė viena mergina, kuri buvo užfiksuota nuotraukose, iš jo negavo pinigų.

„Materialinis atlygis buvo pasiūlomas tik internetu, bet daugiau dėl pramogos ir tyrinėjimų, kiek merginų tam sutiktų, - teigė G. Radzevičius. – Jeigu mergina sutikdavo, toliau pinigu nebuvo realiai siūloma, kai kurios merginos tęsdavo bendravimą, kitos jį nutraukdavo, parodydamos ko joms reikia...“.