Incidentas įvyko liepos 16 dienos popietę. Vežionyse ūkininkaujantis K. Vitunskas pasakoja, kad incidentas kilo dėl bendro kelio laukuose.

„Tas keliukas Vežionių kaime yra bendro naudojimo, priklauso savivaldybei. R. Žeimiui ten buvo nepatogu važiuoti juo, tad jis užvežė žvyro. Tas lauko keliukas yra apie pusantro kilometro. R. Žeimys jį savo lėšomis sutvarkė. Tą dieną aš važiavau traktoriumi, vežiau gyvuliams vandenį cisternoje. Iš paskos matau, kad džipas važiuoja ir jo vairuotojas mane stabdo. Aš jį pažįstu, pažinojau jo tėvuką, pasikalbėdavome. Nebuvo jokių pykčių, jokių barnių. Aš sustojau šalikelėj, o jis atlėkė ir man kirto tiesiai į nosį, sako tu, py.... nevažinėsi mano keliu, ir nuėjo“, - savo versiją pasakoja Kauno respublikinėje ligoninėje šiuo metu besigydantis K. Vitunskas.

Konflikto metu vyrui buvo sulaužyta nosis, pažeista akis. Atstatyti nosies pertvarai reikėjo operacijos. K. Vitunskas pasakoja, kad prireiks ir akies operacijos.

K. Vitunskas teigia, kad kai gavo smūgį, net nesuprato, kas įvyko. Veidas apsipylė krauju, pasidarė silpna. Vyras teigia, kad įvykio metu buvo blaivus, tai, anot jo, nustatė ir atvykę policijos pareigūnai bei medikai.

„Nesuprantu, kodėl jis taip pasielgė, jis ten tuo kultūrizmu užsiiminėja, gal vartoja kokius nors preparatus, kurie nervingumą sukelia. Tuo metu kartu su juo mažametis vaikas buvo ir viską matė. Kokį jis pavyzdį rodo kaip tėvas? Mato, ką pats padarė, mato, kad žmogus kruvinas, padėtų ar ką, o jis nuvažiavo ir paliko mane likimo valioje“, - piktinasi K. Vitunskas.

Vyras teigia, kad dėl sveikatos sutrikdymo negalės dirbti dar 3-4 savaites ir dėl to patirs nemažus nuostolius.

„Aš ūkininkauju, mažamečiai vaikai, šeima. Mes iš to gyvename, aš dabar nuostolius patyriu. Po visko aš jam paskambinau ir paklausiau, gal nori susimokėti už operaciją. Sako, čia vyriškas reikalas, gavai į nosį ir tylėk. Man atrodo, jo kažkoks giminaitis Vilniuje teisme dirba ir jis turbūt dėl nieko nebijo“ , - sako K. Vitunskas.

Kitaip šią istoriją pateikia pats R. Žeimys. Vyras su trimis vaikais gyvena Vežionyse. R. Žeimys DELFI pasakojo, kad prieš keletą metų teikė prašymus Jiezno seniūnijai, kad sutvarkytų prastos būklės kaimo kelią. Gavo atsakymą, kad nėra lėšų. Tuomet vyras ryžosi pats sutvarkyti apie 1.5 km atkarpos kelią savo lėšomis.

„Aš pats savo rankomis dirbau, dėjau plytas, kad sutvarkyčiau tą kelią, nes jis buvo baisios būklės. Buvo atvežta 30 sunkvežimių žvyro, vienas kainavo apie 400 litų, nemaži pinigai. Aš niekam nedraudžiu juo važinėti, važinėja kas nori. O su tuo vyru seniai jau konfliktai būdavo. Prašiau aš jo gražiai, mandagiai, kad važinėtų tvarkingai ir negadintų kelio. Kam aš jį tada tvarkiau? O jis specialiai su tuo savo traktoriumi draskosi ten. Visi kiti normaliai važinėja, o jis ne. Tą dieną jis vėl malėsi su savo vandens cisternomis, pradėjome ginčytis ir jis puolė mane pirmas, o aš nenusileidau ir stuktelėjau iš kairės“, - savo versiją pasakoja R. Žeimys.

Pasak sportininko, K. Vitunskas nori dėmesio ir iš R. Žeimio išpešti pinigų.

Tas vyras pagarsėjęs jau kaime, kviečia jis ten „24 valandas“, provokuoja, su juo neįmanoma susikalbėti. Sakiau jam, gyvenkime tvarkingai, jis nieko neklauso, rėkauja. Turbūt galvoja, kad aš žinomas sportininkas ir jis pasinaudos čia manimi. Skambino jis paskui man, prašė neva už nosies operaciją reikia 4000 eurų sumokėti. Tegul duoda į teismą, išsiaiškinsime. Aš neteistas, auginu tris vaikus, sąžiningai sunkiai dirbu, sportuoju. Pažiūrėkite į jį ir pažiūrėkite į mane. Jis ten prisikvietė kažkokių alkoholikų, atseit liudininkai, viską matė. Negalima šitaip daryti“, - sako R. Žeimys.