Lietuvos apeliacinis teismas penktadienį pradėjo nagrinėti baudžiamąją bylą, kurioje Telšių gyventojai dar praėjusių metų gruodį buvo nuteisti dėl seksualinių nusikaltimų.

48 metų Saulius Pilvinis yra pripažintas kaltu dėl dėl mažamečio ir nepilnamečio asmens išžaginimo, jam skirta 7 metų laisvės atėmimo bausmė. Tuo metu 34 metų Pranas Muškauskas nuteistas dėl mažametės išžaginimo, už grotų jis kol kas dar neįsiteisėjusiu nuosprendžiu turi praleisti 6 metus.

Šioje byloje yra nuteistas ir dar vienas vyras – 28 metų Sigitas Čapas, tačiau dėl poveikio nukentėjusiajai kaltu pripažintas vyras nuosprendžio neskundė.

Bylos duomenimis nustatyta, kad S. Pilvinis savo sugyventinės neįgalią seserį ėmė žaginti, kai šiai tebuvo dvylika metų – vyras su ja intymius santykius turėdavo ir namuose, ir miške, ir ūkiniuose pastatuose.

Kartą apie protiškai atsilikusią mergaitę S. Pilvinis esą papasakojo savo bičiuliui P. Muškauskui, kuris taip pat panoro išbandyti santykius su mergaite – kartą vyras palaukė, kol šiai baigsis pamokos mokykloje ir pasisiūlė ją parvežti į namus. Tiesa, iš pradžių nusivežė pas save, kur ja pasinaudojo.

Kad mergaitė yra seksualiai išnaudojama, žinojo ir jos artimieji – kartą jiems apie tai papasakojusi ji nesulaukė užuojautos, tačiau po kelių metų nusprendė vėl prabilti. Šįkart – savo broliui, kuris ir pranešė policijai.

Mergaitės išnaudojimu apkaltinti vyrai neigė jiems mestus kaltinimus ir tikino, jog ši išsigalvoja.

Tiesa, S. Pilvinis neneigė, kad turėjo lytinių santykių su mergaite – esą tai buvo dar 2007-ųjų vasarį.

„Viskas vyko abipusiu susitarimu, už tai aš jai žadėjau duoti pinigų, kad ji galėtų papildyti mobilaus ryšio telefono sąskaitą“, – teigė vyras.

Skųsdamas apkaltinamąjį nuosprendį vyras pabrėžė, kad pirmosios instancijos teismas nepagrįstai rėmėsi tik nukentėjusiosios bei jos šeimos narių parodymais – esą jų parodymai yra prieštaringi nukentėjusiosios parodymams bei kitiems byloje esantiems duomenims.

Tuo metu P. Muškauskas aiškino, kad ikiteisminio tyrimo metu skiriant nukentėjusiajai teismo psichiatrinę, psichologinę ekspertizę, buvo pažeista ekspertizės skyrimo tvarka. Jis taip pat nurodė, kad intymių santykių su mergaite neturėjo, todėl turėtų būti išteisintas dėl išžaginimo.