Muštynės gatvėse prasidėjo dar prieš vidurnaktį: žmonių pilname Gedimino prospekte, ties 9 pastatu, apie 22.40 val. buvo užpulti ir sumušti du jaunuoliai. Užpuolikai pabėgo, o sumuštuosius greitoji pagalba išvežė į ligoninę.

Likus pusvalandžiui iki 2014-ųjų muštynės kilo Vilniaus televizijos bokšte (čia įrengtas restoranas „Paukščių takas").

Prieš vidurnaktį ėmė daugėti pranešimų apie smurtą artimoje aplinkoje - kai kurie namuose švenčiantys žmonės buvo bjaurios nuotaikos, tad liejo ją ant namiškių bei kaimynų. Bene skaudžiausias buitinis konfliktas įvyko tarp kaimynų - užsirūstinęs vyriškis kaimynui kirto kirviu per ausį.

Tačiau Katedros aikštėje, kur susirinko tūkstančiai žmonių, agresyvių ar labai girtų asmenų nebuvo matyti. Pasibaigus fejerverkams ir miniai skirstantis, policijos patruliai konstatavo: „Blaivūs veidai". Nors daug jaunimo nešėsi butelius, beveik visi jie buvo putojančio vyno, stipresniųjų gėrimų mėgėjų nesimatė.

Naktį nebuvo gauta pranešimų apie žmones, nukentėjusius nuo pirotechnikos. Tik Mindaugo gatvėje petarda pataikė vyriškiui į nugarą ir pradegino striukę. Bet atvykus patruliams kaltininkas pripažino savo kaltę ir atlygino nuostolius.

Gražiai pasielgė dvi merginos, Gedimino prospekte, prie viešbučio „Novotel", radusios moterišką rankinę. Panelės ją perdavė patruliams. Paaiškėjo, kad rankinėje yra ne tik savininkės asmens dokumentai, bet ir 360 litų.

Po vidurnakčio ėmė sparčiai daugėti pranešimų apie namuose smurtaujančius girtus vyrus ir moteris.

Apie 1 val. Universiteto gatvėje buvo sumušti trys studentai. Du iš jų teko vežti į ligoninę - vienam, įtariama, sulaužyta nosis, kitas patyrė galvos traumą. Vienas iš skriaudikų naudojosi elektros šoko prietaisu.

Studentus sumušę vyrukai, kurie buvo su merginomis, paspruko. Bet vieną jų surado ir sulaikė patruliai. Paaiškėjo, kad tai panevėžietis. Komisariate jam nustatytas 1,16 promilės girtumas.

Per naktį policijai pranešta apie gana daug muštynių gatvėse, bet dažniausiai jų dalyviai labai greitai išsilakstydavo.

Beje, tąnakt elektros šoko prietaisu teko naudotis ir policininkams - į 6 komisariatą pristatytas sulaikytasis, pasipriešinęs pareigūnams, kurio sutramdymui prireikė elektros iškrovos iš "Taser".

O Bokšto gatvėje girtas ir agresyvus jaunuolis užpuolė greitosios pagalbos automobilį ir jį aplamdė.

Muštynės viešbučiuose

Netrukus po to muštynės kilo Aušros vartų gatvėje esančiame viešbutyje "Europa Royal". Nukentėjo jaunas šio viešbučio darbuotojas, ne darbo metu ten sutikinėjęs Naujuosius metus. Kaip pasakojo išgėręs ir sumuštas vaikinas, jis gan garsiai bambėjo dėl to, kad viešbutyje vykusio vakaro metu diskotekos vedėjas nedirba savo darbo. Pastarasis, beje, blaivus, išgirdęs tai, puolė muštis - smogė į veidą, sudaužė 700 litų kainavusius akinius. Vaikinai susikibo, buvo suplėšytas diskotekos vedėjo švarkas. Paklaustas, kodėl pradėjo muštynes, diskotekos vedėjas paaiškino pajutęs, kad oponentas jam tuoj smogs, todėl nusprendė smogti pirmas. Dėl sužaloto veido vaikinas išvežtas į ligoninę.

Patruliams prie „Europa Royal" aiškinantis įvykio aplinkybes, prie pareigūnų automobilio atėjęs greta esančio restorano savininkas kreipėsi į policininkus: „Gal galite išjungti švyturėlius? Jie žmones blogai veikia". Bet į verslininko pageidavimą nebuvo atsižvelgta.

Nemažos kautynės kilo ir M. K. Čiurlionio gatvėje esančiame viešbutyje "Crowne Plaza Vilnius". Šių muštynių dalyvius į komisariatą vežė net trys patrulių ekipažai.

Apie 1.30 val. Vilniaus patruliams buvo pranešta, kad nakvynės namuose „Sala" (blaivykloje) nebeliko nei vyriškų, nei moteriškų vietų. Nepaeinančius lėbautojus po to teko vežti į komisariatus, kad jie ten saugiai prasiblaivytų.

Naktinių klubų lankytojų nuotykiai

Praėjus maždaug valandai po vidurnakčio patruliams buvo pranešta, kad Vokiečių gatvėje esančiame klube „Comedy club" sumuštas vyriškis. Tačiau atvažiavę pareigūnai jokio sumušto vyro ten nerado. Bet rado smarkiai apsvaigusią merginą, kuri įvairiomis nuodėmėmis kaltino aplinkinius: ir klubo apsaugininkus, ir vienoje kompanijoje su ja šventusius žmones.

Stipriai neblaivi ir apsiašarojusi mergina patruliams pareiškė, kad vienas iš kompanijoje buvusių vyrų jai grasinęs. Pareigūnams į komisariatą teko vežti ir merginą, ir vaikiną. Ten paaiškėjo, kad vaikinas yra žinomas lenktynininkas. Ralio meistras kategoriškai paneigė jam mestus kaltinimus ir netrukus buvo paleistas, o mergina komisariate vis dar kalbėjo apie visokias nuoskaudas ir reikalavo iš policininkų servetėlių.

Kituose Vilniaus centre esančiuose klubuose taip pat buvo neramu: prie vieno voliojosi porelė, kitame sudaužytas veidrodis, trečiame - vitrina. Iš klubo "Cocainn" į komisariatą buvo atvežtas keistai besielgiantis jaunuolis - jis be perstojo rusiškai rėkė: „Nas nasilujut!" („Mus prievartauja"). Jis nenustojo rėkęs ir uždarytas į kamerą. Spėjama, kad vaikinas buvo apsisvaiginęs narkotikais.

O paryčiais, uždarant klubą "Marushka", vaikinai susimušė dėl merginų. Tačiau atvykus patruliams, merginos jau buvo nuvažiavusios taksi, o jų kavalieriai irgi kažkur dingę.

Labai inteligentiška moteris

Būrelis benamių Naujuosius metus šventė prie geležinkelio stoties. Jie buvo įsitaisę šalia visą parą veikiančio „Medicinos banko" skyriaus. O viena iš damų, kuri buvo visiškai girta, įsitaisė pačiame banke - atsisėdo ant grindų vidury praėjimo ir užmigo.

Iškviesti patruliai ją pažadino, bet moteriškė nenorėjo niekur eiti. Vis dėlto ji buvo išvesta į lauką. Paaiškėjo, kad ji vos paeina.

Išvedus iš banko girtą moterį, pareigūnams ją labai maloniai apibūdino viena lauke šventusios kompanijos dalyvė: „Labai inteligentiška moteris, angliškai gerai šneka". Bet pareigūnams jos pristatinėti nereikėjo - jie ne kartą šią moterį yra vežę į „Salą", paskutinįkart - gruodžio 30-ąją.

Prasiblaivymui atvežta į komisariatą moteriškė pasakė, jog ji nėščia. Pareigūnams papriekaištavus, kodėl ji girtuokliauja laukdamasi, moteris pareiškė išvis negerianti. Beje, komisariate ji taip ir nesugebėjo atsiminti savo gimimo datos.

Pranešta apie dvi pagrobtas merginas

Apie 2.40 val. policijai pranešta, kad Ateities gatvėje du vaikinai sumušė merginą, įsodino ją į „BMW-530" ir nusivežė.

O po 10 minučių pranešta apie dar vieną pagrobtą merginą: esą Olandų gatvėje ji buvo prievarta įsodinta į „BMW X5".

Gatvėse šių automobilių aptikti nepavyko. Tačiau nustatyti abiejų savininkai, pareigūnai aiškinosi, ar pranešimai apie pagrobimus atitinka tikrovę. Panašių pranešimų pasitaiko neretai, bet dažniausiai paaiškėja, kad į automobilį vairuotojas įsodino savo įkaušusią draugę ar žmoną.

Dėl saldainio - automobiliu į stulpą

Apie 4 val. S. Batoro gatvėje automobilis „Opel Astra" trenkėsi į apšvietimo stulpą taip, kad šis pasviro, mašina smarkiai sudaužyta.

Vairuotojui (gim. 1974 m.) nustatytas 1,97 promilės girtumas. Jis papasakojo, kad bešvenčiant susipyko su tėvu ir todėl nusprendė išvažiuoti. Pakeliui panoro suvalgyti saldainį, gulėjusį ant keleivio sėdynės. Jo ieškodamas suktelėjo vairą, trenkėsi į bordiūrą, mašiną ėmė mėtyti ir ji trenkėsi į stulpą.

Vairuotoją nuo sužalojimų išgelbėjo išsiskleidusi saugos pagalvė.

Pradžioje fotografuojant dangstęsis veidą girtas vairuotojas sutiko fotografuotis už cigaretę.

Šalia „Prie universiteto" - sąmonės netekę vaikinai

Domininkonų gatvėje, priešais įėjimą į barą „Prie universiteto" apie 3 val. gulėjo smarkiai sumuštas ir sužalotas vaikinas. Jis buvo netekęs sąmonės, greitoji pagalba jį išvežė į ligoninę.

Po kelių valandų, apie 6.40 val., toje pačioje vietoje, ant krauju aptaškyto šaligatvio, vėl gulėjo jaunas vyras, iš pažiūros, be sąmonės. Tik šįkart ne sumuštas, o labai girtas. Policininkams pavyko jį šiaip taip pažadinti, tuo metu iš baro į lauką išėjo vaikino draugai, pažadėję juo pasirūpinti ir parvesti namo.

Kol pareigūnai rūpinosi jėgų netekusiu girtu vyruku, čia pat, prie baro durų, vos nesusimušė du jaunuoliai - apsižodžiavę jie jau ėmė stumdytis, bet konfliktą užgesino policininkai.