Prieš vidurnaktį Vilniaus kelių policijos biuro pareigūnai tikrino ne tik sostinėje besisukiojančius vairuotojus. Keli ekipažai nuvyko į Nemenčinę, tačiau čia, arba dėl spūstelėjusio šaltuko, arba jau žinodami, kad gali būti patikrinti bet kur, visi pareigūnų sutikti vairuotojai buvo blaivūs ir turėjo tvarkingus dokumentus.

Tačiau vos po vidurnakčio Vilniuje pro policijos pareigūnų ekipažus J. Jasinskio gatvėje pralėkė automobilio „Honda“ vairuotojas, kuris nepakluso reikalavimui sustoti. Pareigūnai žaibiškai reagavo ir pričiupo bėglį vos jis pasuko į Rotundo gatvę. Čia paaiškėjo, kodėl 1997 m. gimęs jaunuolis bandė sprukti nuo patikrinimo. Vaikinas iki šios nakties jau buvo baustas septynis kartus už vairavimą neturint vairuotojo pažymėjimo. Netrukus paaiškėjo ir dar viena nestojimo priežastis – su trimis merginomis važiavęs jaunuolis buvo neblaivus. Jam nustatytas 0,58 prom. girtumas.

„Tikrai labai labai reikėjo važiuoti“, - tikino „Hondos“ vairuotojas. Visgi merginoms teko kelionę tęsti pėsčiomis, nes vairuotojas sėdėjo policijos pareigūnų automobilyje, kurie iškvietė autovežį – vaikinui gresia automobilio konfiskavimas. Be to, už nepaklusimą sustoti ir neblaivumą dar laukia baudos. Aštuntą kartą pričiuptas vairuotojas pareigūnams aiškino, kad jis puikiai žinojo vietas, kur jie paprastai tikrina vairuotojus, o J. Jasinskio gatvėje jų neturėję būti. Juk čia niekuomet netikrino.

Gerokai po vidurnakčio dalis policijos pareigūnų tikrino įvairias miesto vietas, vienas ekipažas atsiskyrė ir pasuko į Gedimino prospektą. Čia jų dėmesį patraukė taksi automobilis, kurio vairuotojas mandagumu nepasižymėjo. Pareigūnai taksi vairuotojui liepė patraukti automobilį, nes Gedimino prospekte stovėti draudžiama. Taksi vairuotojas atkirto, kad jei jiems reikia, tegu patys ir patraukia. Vietoj perspėjimo taksi vairuotojas užsidirbo baudą už stovėjimą neleistinoje vietoje. Taksi vairuotojas, neišjungęs automobilio variklio, išsitraukė telefoną, dar ginčydamasis ėmė filmuoti pareigūnus, po to lyg ir bandė kažkam skambinti ar rašyti žinutę. Kelių eismo taisyklėse aiškiai nurodyta, kad naudotis mobiliuoju telefonu draudžiama. Taigi, į drausminimus aršiai reaguojantis vyras užsidirbo baudą ir už telefono naudojimą. Viso taksi vairuotojui teks sumokėti apie 170 eurų.

Kol pareigūnai rašė protokolus, į taksi įsėdo keleiviai, kurių vienas ėmė piktintis, kam čia užkliuvo taksi ir ėmė dėstyti, kad jis tai iš viso ne prie ko, o tie, kurie jį fotografuos, „užsidirbs baudžiamąją bylą“.

Kiti keli reido metu patikrinti vairuotojai padarė tik nedidelius pažeidimus. Vienas jaunas vairuotojas ant automobilio nebuvo užklijavęs žalio lapo ženklo. Jauna mergina, vairavusi automobilį, nesugebėjo surasti, kur pasidėjo vairuotojo pažymėjimą.

Nors girtų vairuotojų reidų metu įkliūva mažiau, nei pradėjus viešinti informaciją, kad bet kur laukia patikrinimas, kelių policijos pareigūnai neketina nutraukti tokių patikrinimų. Kur jie vyksta –
iš anksto vietos niekada neskelbiamos.