Į įvykio vietą išsiųstos Klaipėdos apskrities priešgaisrinės gelbėjimo valdybos priešgaisrinės gelbėjimo pajėgos. Informacija apie įvykį perduota policijai ir greitajai pagalbai.

Gaisras kilo dešimties aukštų name. Pasak ugniagesių, užsidegė butas devintame aukšte. Jis liepsnojo.

Gaisras....
Posted by Egi Dijus on Thursday, March 26, 2015

„Kai atvykome, iš buto devintajame aukšte aukšte jau veržėsi liepsnos. Nedelsiant autokopėčiomis kilome gesinti gaisro. Darbą apsunkino tai, kad nors dešimtaukščiame name ir yra evakuacinės kopėčios, tačiau nuo šeštojo aukšto į viršų gyventojai jas užrakinę, atkirtę. Laimė, kad neįvyko taip, kaip kažkada Vilniuje, kai gaisro išsigandę žmonės ėmė šokinėti pro langus“, – kalbėjo atvykusių ugniagesių pamainos vadas.

Buvo labai stipriai uždūminti viršutiniai pastato aukštai, iš jų autokopėčiomis evakuoti du žmonės. Gaisrą gesino didelės pajėgos: daug autocisternų, dvejos autokopėčios ir kt.

Siekiant išvengti sprogimo, į įvykio vietą buvo iškviesta avarinė dujų tarnyba, kurios specialistai visam namui nutraukė dujų tiekimą.

Ugniagesiai nusprendė viso daugiabučio namo gyventojų neevakuoti, nes tai būtų buvę per daug pavojinga. „Išeiti iš viso namo yra tik viena laiptinė ir visa ji buvo smarkiai uždūminta, todėl, jei žmones būtume vedę lauk, jie galėjo apsinuodyti“, - teigė ugniagesiai.

Vienas žmogus žuvo. Ugniagesiai jį rado uždūmintoje laiptinėje. Manyta, kad jis be sąmonės, tačiau išnešus žmogų į lauką, medikai konstatavo mirtį.

Vyro kūnas rastas laiptinėje devintajame aukšte, kuriame esančiame bute ir kilo gaisras. Kol kas nenustatyta, ar žuvęs vyras ir yra to buto, kuriame kilo gaisras, gyventojas. Anot greitosios pagalbos medikų, sunku nusakyti ir vyro amžių, nes veidas „visas juodas“.

Žmonės pro balkonus stebėjo, kaip dirba ugniagesiai. Kai kurie gyventojai, kurių butai yra antrame ar trečiame aukšte, dar spėjo išbėgti į lauką. „Kai išgirdome, kad ugniagesiai vaikšto po laiptinę, kad viršuje dega butas, puolėme lauk. Tačiau laiptinė, koridorius jau buvo taip uždūminti, kad lauk ėjom burnas užsidengę šlapiais rankšluosčiais“, – pasakojo gyventojai.

Kiti žmonės, kai ugniagesiai gesino gaisrą, grįžo namo, bet į butus jų mažiausiai valandą niekas neleido. „Galime ir pakentėti lauke, svarbiausia, kad gyvi likome“, - džiaugėsi žmonės.

Įvykio vietą saugojo gausios policijos pajėgos, nes pasižiūrėti gaisro veržėsi jaunuoliai iš už vos keliasdešimties metrų esančio naktinio klubo. Vienas toks smalsuolis buvo ypač nepatenkintas, kai policininkai jį sučiupo beeinantį į uždūmintą laiptinę. „Jūs naudojate prieš mane smurtą, geruoju tai nesibaigs“, – įžūliai elgėsi akivaizdžiai įkaušęs smalsuolis.

Ugniagesiai kol kas nesiryžo spėlioti, kokia gaisro priežastis. Tačiau aišku, kad gyventojai patyrė didelių nuostolių. Po butu, kuriame kilo gaisras, esantys būstai užlieti vandeniu, o kitų butų savininkai dar ilgai turės vėdinti gaisro dūmų kvapą.