Miesto savivaldybė, kuriai priklauso lenktynių teritorija, po pernykštės motociklo avarijos ėmėsi saugumo priemonių ir sudėjo kelio ženklus, tačiau greitai jų nebeliko.

Avarijos aplinkybes prisimena liudininkai

Būrys nelaimei neabejingų į avariją patekusio jaunuolio draugų rinkosi Respublikinės Šiaulių ligoninės Chirurgijos korpuso kiemelyje ir laukė žinių apie jaunuolio sveikatą. Deja, trečiadienio rytą vaikino gyvybė užgeso.

Skaudi nelaimė įvyko praėjusį penktadienį. Šiaulių apskrities vyriausiojo policijos komisariato duomenimis, apie 19.44 val. Šiauliuose, apleistame lėktuvų pakilimo take, esančiame šalia Pročiūnų gatvės, D. M. (gim. 1994 m.) vairuodamas automobilį „Volkswagen Wento“ ir sukdamas kairėn, nepraleido tiesiai važiuojančio motociklo „Cagiva“, kurį vairavo M. K. (gim. 1992 m.) ir susidūrė su juo.

Volkswagen Vento“ važiavo jau iš finišo link starto ir sugalvojo apsisukti vidury trasos. Pamatė, kad tuoj lenktyniaus du, tai sustojo juos praleido ir nematė, kad motociklu važiavo jaunuolis. Jis nelenktyniavo, tik važiavo palei mašinas“, – avarijos aplinkybes prisiminė įvykio liudininkas Deividas.

Eismo įvykyje nukentėjo motociklo vairuotojas M. K., kuris dėl galvos smegenų traumos buvo gydomas Respublikinės Šiaulių ligoninės Chirurginės reanimacijos ir intensyviosios terapijos skyriuje.

Nelaimę matę Etaplius.lt skaitytojai pasakojo, kad jaunuolis incidento metu nedėvėjo šalmo ir važiavo draugo motociklu.

Po nelaimės „Volkswagen Vento“ vairuotojas D. M. apklaustas ir paleistas.

Pastatyti ženklai vėl dingo

Kelerius metus vykstančios nelegalios lenktynės – nuolatinis policijos pareigūnų galvos skausmas. Tačiau varžybų dalyviams tai – nė motais.

„Pernai, kuomet įvyko avarija, berods, su motociklininku ten kažkas irgi buvo, tai po to daugiau kaip ir nevyko, nes atvažiuodavo ir tiesiog, kol policija stovėdavo – niekas nelenktyniaudavo. Kuomet jos nebūdavo, vėl lenktynės vykdavo, o šiemet nemačiau, kad būtų policija“, – pasakojo skaudžios nelaimės liudininkė Ugnė.

Tokį katės ir pelės žaidimą patvirtina Kelių policijos biuro viršininkas. Pasak jo, lenktynininkai ne tik nepaiso eismo taisyklių ir saugumo reikalavimų, bet ir elgiasi įžūliai.

„Savivaldybė įrengė kelio ženklus prie visų įvažiavimų, kad vairuotojai nebeturėtų galimybės patekti į šitą teritoriją. Kaip dabar pastebėjome, tai nei vieno kelio ženklo nėra. Kas keisčiausia, netgi nebėra stovo, prie kurio jie buvo pritvirtinti. Ir visuomenė tiesiog toliau naudojasi šituo keliu“, – tvirtina Kelių policijos viršininkas Kęstutis Dičius.

Pasak jo, savivaldybė, kuriai priklauso teritorija, galvoja apie naujų kelio ženklų statymą. Patys lenktynininkai atsisako įteisinti varžybas ir prisiimti atsakomybę.