Kaip informuoja dienraštis „Super express“, išsigandusias mergaites jis tempdavosi į rūsį, krūmus ir darė su jomis tai, ką „patardavo“ fantazija.

Abi sesutės bijojo kam nors apie tai prasitarti, kad brolis jas prievartauja. Nuolat verkdavo, naktimis nemiegodavo, nes baimindavosi, kad ateis brolis ir pareikalaus sekso paslaugų.

49 metų vienuolikos vaikų mama Zofija pasakojo, kad visą laiką rūpinosi mažamečiais vaikais, bet ne iš karto pastebėjo, kad mergaičių elgesys pasikeitė.

Damiano nusikaltimai išaiškėjo atsitiktinai. Motinos akivaizdoje abi sesutės susibarė ir motina išgirdo vienos iš dukrų žodžius: „Tu taip pat mane išnaudosi kaip Damianas?“ – šūktelėjo viena.

Šie žodžiai, kaip pasakojo dienraščiui ponia Zofija, privertė ją susimąstyti. Moteris ėmė mergaičių klausinėti, kas vyksta. Paauglės pradžioje išsigandusios ir susigėdusios tylėjo, tačiau po kurio laiko papasakojo apie viską.

„Kai mergytės pasakojo, man plaukai ant galvos piestu pasistojo“, - sakė žurnalistui daugiavaikė motina.

Ji iš karto išvarė iš namų sūnų ir apie viską pranešė policijai. Policija greitai surado Damianą.

Siedlicų miesto prokuratūros atstovė Krystyna Golabek sakė, kad Damianas suimtas trim mėnesiams. Šiuo metu apklausiami liudininkai, po to dvidešimtmetis atsidurs psichiatrų akiratyje. Jam gresia iki 15 metų kalėjimo.

Šeima baiminasi, kad sūnus, išėjęs iš kalėjimo, gali žiauriai keršyti ne tik motinai, bet ir kitiems šeimos nariams.