Kovai su neteisėta prekyba akcizinėmis prekėmis susivienijo Alytaus apskr. VPK viešosios ir kriminalinės policijos padaliniai. Gegužės 12 d., remdamiesi gauta informacija iš skirtingų šaltinių, pareigūnai vykdė patikrinimus Alytaus apskrityje.

Buvo aplankyti Alytaus, Lazdijų ir Varėnos rajonai, pažeidimai nustatyti Alytaus mieste ir rajone. 3 asmenims surašyti administracinio pažeidimo protokolai pagal Lietuvos Respublikos administracinių teisės pažeidimų kodekso 1632 (Akcizais apmokestinamų prekių laikymas, gabenimas, naudojimas ar realizavimas pažeidžiant nustatytą tvarką), vienam – pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal LR Baudžiamojo kodekso 201 straipsnį (Neteisėtas naminių stiprių alkoholinių gėrimų, nedenatūruoto ar denatūruoto etilo alkoholio, jų skiedinių (mišinių) ir aparatų jiems gaminti gaminimas, laikymas, gabenimas ar realizavimas).

Radus 65 pakelius cigarečių pažymėtų Baltarusijos banderolėmis pas 39-erių metų Daugų seniūnijos gyventoją, pastaroji teigė, kad cigaretes laiko savoms reikmėms. Originalumu pasižymėjo 82 metų alytiškė, namuose skirtingose vietose paslėpusi 332 pakelius rūkalų pažymėtų Baltarusijos Respublikos banderolėmis ir 100 – visai be banderolių.

Cigaretės buvo slepiamos lovoje, orkaitėje, mikrobangų krosnelėje ir kitose neįtikimiausiose vietose. 55-iametis Alytaus gyventojas nelegalios prekybos cigaretėmis ėmėsi prie pat vieno iš Alytaus prekybos centrų. Jis krepšelyje nešiojosi 44 pakelius cigarečių su Baltarusijos banderolėmis, praneša Alytaus apskrities policija.

Apsilankius sodyboje Alytaus rajone Daugų seniūnijoje buvo aptiktas veikiantis aparatas naminei degtinei gaminti. 54 metų sodybos šeimininkė teigė, kad aparatą paveldėjo iš sutuoktinio jau mirusių tėvų ir dabar jo pagalba verda ėdalą kiaulėms. Na o pasiteiravus apie šalia stovėjusią brogą moteris pareiškė, kad ją gers pati. Sodybos šeimininkai žinomi policijai, anksčiau už naminės degtinės gaminimą buvo nubaustas sodybos savininkas, šį kartą ikiteisminis tyrimas pradėtas jo sutuoktinei.

Alytaus apskr. VPK pareigūnai prevencines priemones „Akcizinės prekės“ vykdys nuolat, apie jų rezultatus bus informuota visuomenė. Policija prašo nebūti abejingais ir pastebėjus ar sužinojus apie teisės pažeidimus pranešti bendruoju pagalbos telefonu 112 arba anoniminiu pasitikėjimo telefonu (8 315) 55 664.