„Neįvykdžiau jokio seksualinio prievartavimo, tik nežinau kaip įrodyti savo nekaltumą, nes ant nukentėjusiosios palto buvo rasti mano DNR pėdsakai – aš tik stovėjau nugara nusisukęs į miškelį ir masturbavausi, kai netikėtai išgirdau, kaip moteris sušuko: „Ką darai, iškrypėli?“, – teisme pareiškė nuteistasis.

Vis dėlto trijų Vilniaus apygardos teismo teisėjų kolegija nusprendė, kad iškrypėlis meluoja – ant nukentėjusiosios moters pirštinių buvo rasta nuteistojo spermos. Ekspertai nurodė neabejojantys, kad ji priklauso prievartautojui.

„Nuteistojo versija, kad prieš nukentėjusiąją nusikalstamų veiksmų neatliko, jos nelaukė ir negąsdino, o stovėjo nusisukęs į miškelį ir masturbavosi, vertintina kaip gynybos taktika siekiant išvengti baudžiamosios atsakomybės“, – pažymėjo teismas.

Bylos duomenimis, nusikaltimas miškelyje šalia Nemenčinės pl. buvo įvykdytas vasario 8-ąją, nuo 10.30 iki 11 val., kai nepažįstamąją moterį užpuolęs vyras jai grasino peiliu ir nusitempęs į miško masyvo gilumą pareikalavo atiduoti pinigus.

Kai nukentėjusioji pasakė, kad pinigų neturi, užpuolikas apžiūrėjo vilnietės kuprinę, tačiau pinigų taip ir neradęs, nusprendė ją išprievartauti – liepė masturbuoti jo varpą, masažuoti užpakalį...

„Bijojau dėl savo gyvybės, todėl dariau viską, ką jis liepė“, – prisipažino moteris pareigūnams.

Prievartautojas buvo sulaikytas netrukus po nusikaltimo.