Teisme R. Gasiulis teigė, kad yra nekaltas.

„Teismui daromas spaudimas, bet dabar nieko daugiau nenoriu komentuoti. Aš esu nekaltas. Ateikite į izoliatorių ir papasakosiu viską“, - kalbėjo R. Gasiulis.

Tuo tarpu nukentėjusios pusė liko patenkinta teismo sprendimu.

„Mes siekėme, kad R. Gasiulis gautų realią laisvės atėmimo bausmę. Teismas tokią ir skyrė, tad sprendimu esame patenkinti“, - sakė Loreta Kraujutaitienė, nukentėjusiosios advokatė.

Buvęs policininkas nukentėjusiajai taip pat turės sumokėti 10 tūkst. Lt neturtinei žalai atliginti ir beveik 2,5 tūkst. – turtinei.

Kauno Vyriausiojo policijos komisariato Areštinės ir konvojavimo skyriuje postiniu dirbęs R.Gasiulis moksleivę išžagino 2008-ųjų liepą, per Kaune vykusią baikerių šventę.

Motociklą neseniai nusipirkęs R. Gasiulis susipažino su neseniai pilnametystės sulaukusia abituriente, kurią pažadėjo parvežti namo.

Tačiau bevežant merginą „namo“ R. Gasiulis imitavo motociklo gedimą bei atsiliko nuo baikerių grupės ir moksleivę išprievartavo oraliniu būdu bei išžagino.

R. Gasiulis grasino merginai mirtimi, jei ši kam nors prasitars apie jo nusikaltimą. Taip pat abiturientei buvo grasinama paversti prostitute.

Buvęs pareigūnas neigė savo kaltę teigdamas, kad mergina savo noru turėjusi lytinių santykių.

Sunku patikėti, bet laukdamas teismo nuosprendžio buvęs policininkas vėl įtariamas panašiu nusikaltimu.

Įtariama, kad rugsėjo 10-ąją R. Gasiulis pasikėsino išžaginti 41-erių metų moterį. Nusikaltimo R.Gasiulis atlikti nesugebėjo, nes buvo pernelyg girtas. Kitą dieną R.Gasiulis buvo suimtas ir pagaliau atsidūrė už grotų.