Administracinių teisės pažeidimų kodeksas už sovietinės vėliavos demonstravimą numato baudą nuo 500 iki 1 tūkst. litų su daikto, kuris buvo administracinio teisės pažeidimo padarymo įrankis, konfiskavimu. Tad įžūlus užsienietis galėjo netekti priekabos. Tačiau Klaipėdos policijos pareigūnai šio vilkiko, matyt, nepastebėjo.

Pasak DELFI skaitytojo, vilkikas buvo su užsienietiškais numeriais. Liepos 11 d. jis buvo pakrautas ir išvažiavo. Tačiau apie vilkiką su sovietine vėliava nieko nežino ir pasieniečiai. Valstybės sienos apsaugos tarnybos atstovas spaudai Giedrius Mišutis DELFI sakė, kad pastebėję demonstruojamą sovietinę simboliką pasieniečiai turėtų tokią mašiną sulaikyti ir iškviesti policiją. Tačiau šis vilkikas galėjo važiuoti į Lenkiją arba Latvija, o sienos su šiomis valstybėmis yra atviros, tad pasieniečiai galėjo jo ir nepamatyti.

Nesenai Vilniuje teismas vyriškiui, kurį policija sulaikė už tai, kad jo automobilio numerio rėmelis buvo su sovietine simbolika, skyrė 500 litų baudą.

Dėkojame DELFI skaitytojui už nuotrauką ir informaciją!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (482)