Dariaus teigimu, sausio 1-ąją, apie 10 val. ryto, grupelė jaunuolių atvažiavo į automobilių aikštelę ties baldų salonu "Dalia".

"Pradžioje jie linksminosi aikštelėje automobiliu "paišydami saules". Matyt, pabodus šiai pramogai vaikinai ant mašinos stogo susistatė alkoholinius gėrimus ir pradėjo išgėrinėti", - pasakojo vilnietis.

Galiausiai vienas vaikinas iš automobilio bagažinės išsitraukė kirvį ilgu kotu ir juo pradėjo kapoti Žirmūnų gatvės pakraštyje augančią liepą. "Neįsivaizduoju, ką jis buvo sugalvojęs, tačiau iškirtęs medyje gilią žaizdą "medkirtys" baigė savo darbą", - pasakojo Darius.

Suabejojęs, ar policija imsis tyrimo, Darius nuotraukas atsiuntė "15min" redakcijai: "Kur tądien kreiptis nežinojau, todėl nuotraukas atsiunčiau "15min".

Redakcija, pradėjusi aiškintis įvykio aplinkybes, nuotraukas persiuntė Vilniaus Vyriausiojo policijos komisariato (VPK) Ekologinių ir teisės pažeidimų prevencijos skyriui. Policija įvertinusi liudininko parodymus ir nuotraukas, per kelias valandas savo duomenų bazėje aptiko įtariamojo duomenis, kuris, kaip paaiškėjo, kartą jau buvo teistas.

Išaiškintas 21-erių „medkirtys“ nedelsiant buvo iškviestas į VPK. Atvykęs jaunuolis pareigūnams sukėlė ir daugiau įtarimų. Paaiškėjo, kad į komisariatą jis atvairavo būdamas neblaivus ir neturėdamas vairuotojo pažymėjimo. Vilniečiui buvo nustatytas lengvas girtumo laipsnis.

„Tai labai įžūlus poelgis. Kirviu kirsti gyvą medį – sunkus pažeidimas, tačiau prisistatyti į policijos komisariatą vairuojant girtam ir be vairuotojo pažymėjimo – tiesiog nesuvokiama protu“, - stebėjosi VPK Ekologinių ir teisės pažeidimų prevencijos skyriaus vadovas Algimantas Minkauskas.

„Medkirčiui“ gresia ne tik 150-300 litų bauda už medžio sužalojimą. Jis turės atlyginti liepai padarytą žalą, kurią apskaičiuos aplinkos apsaugos pareigūnai. O vairavimą be pažymėjimo ir būnant neblaiviam pažeidėjo piniginę gali patuštinti dar 4000 – 5000 litų. Sužalota liepa žadėjo pasirūpinti Vilniaus savivaldybės darbuotojai.

„Apžiūrėsime medį ir jei jis bus pažeistas nepagydomai – teks nupjauti. Jei bus šansų, medį bandysime išgelbėti. Anksčiau esame išgydę prie Prezidentūros augančius ir vandalų išniekintus kaštonus. Gal pavyks padėti ir šiam medžiui“, - „15min“ sakė miesto savivaldybės Aplinkos apsaugos skyriaus specialistas Pranciškus Rinkevičius.

Vilniaus VPK Ekologinių ir teisės pažeidimų prevencijos skyriaus vadovas A.Minkauskas paragino gyventojus nelikti abejingais tokiems nusikaltimams. „Turint liudininko pareiškimą ir nuotraukas įvykį galima ištirti labai gretai, todėl pamatę gamtai daromą žalą prašome kreiptis į mūsų skyrių arba į Aplinkos apsaugos agentūrą“, - ragino A.Minkauskas.