Be to, kaip paskelbė teisėja Regina Pocienė, mergaitę nuskriaudęs tėvas privalės savo dukrai sumokėti 30 tūkst. litų neturtinės žalos atlyginimą. Būtent tokio dydžio kompensaciją mergaitei siūlė priteisti valstybinį kaltinimą palaikęs Vilniaus apygardos prokuratūros prokuroras Rolandas Imbrasas.

Bylos duomenimis, tėvą policijos pareigūnai sulaikė praėjusių metų liepos 13-ąją, kai buvo gautas pranešimas, kad vyras ne kartą seksualiai prievartavo ir žagino savo dukrą.

Pas psichologus apklausta mergaitė teigė, kad tėvas seksualinę prievartą naudojo ne kartą. Ekspertai nustatė, kad mergaitė nėra linkusi išsigalvoti įvykių, apie kuriuos pasakojo.

Teisminio nagrinėjimo metu taip pat buvo nustatyta, kad tėvas kartą mergaitę sumušė – nesunkiai sutrikdė jos sveikatą.

Pasak teismo, savo nusikalstamais veiksmais tėvas dukrai padarė sunkiai pataisomą žalą pilnavertės vaiko asmenybės formavimuisi, dėl to mažametė nukentėjusioji patyrė didžiulį dvasinį sukrėtimą, ilgalaikius neigiamus dvasinius išgyvenimus.

Teisėja pabrėžė, kad tėvo padaryti nusikaltimai gali turėti išliekamąjį poveikį, kuris gali pasireikšti ateityje, kai mergaitė pradės bręsti.

Baudžiamojon atsakomybėn patrauktas tėvas teisme neigė savo kaltę. Nuosprendį jis dar galės apskųsti apeliacine tvarka.