Apgaulės būdu iš jos buvo išviliota apie 48 tūkst. litų, kuriuos moteris minėtam asmeniui pervedė per įvairius bankus.

Paaiškėjo, kad moteris užkibo ant jau senokai ir Lietuvoje žinomo jauko. Pažinčių portale sukčius apsimetė JAV kariuomenės generolu, tarnaujančiu Afganistane. "Generolas" moteriškę graudino pasakojimais apie tai, kad jo žmona neseniai mirė nuo vėžio, o po trijų parų mirusi ir jo duktė.

Užsimezgus pažinčiai apgavikas papasakojo, kad jam už nuopelnus Afganistane vadovybė padovanojusi pusantro milijono kainuojantį (valiutos neįvardijo) aukso luitą, kurį jis norįs atiduoti savo išrinktajai Marijampolėje.

Aukso luitą į Lietuvą neva gabeno pažįstamas diplomatas, bet pakeliui, Afrikoje, jis buvęs sulaikytas su visu auksu. Prireikė pinigų luitui išpirkti iš afrikiečių valdžios.

Sveiko proto netekusi moteris išsiuntė visus savo pinigus, skolinosi iš pažįstamų, ėmė greituosius kreditus. O sukčius ją melžė iki paskutiniųjų. Jau gavęs iš jos dešimtis tūkstančių, pranešė, kad jau esąs Londone - keliaujantis pas ją. Bet reikia dar pusantro tūkstančio eurų kelionei. Moteris jau nebeturėjo kur skolintis, todėl pinigų paprašė savo suaugusio sūnaus. Šis, išgirdęs visą istoriją, iškart suprato, kad motina yra mulkinama ir kreipėsi į policiją.