Apie 10 val. NNTP viršininkui Dainiui Zubai į tarnybinį telefoną paskambino asmuo prisistatęs piliečiu Ž. G.

Pareigūnų duomenimis, vyras, vos tik prasidėjus pokalbiui, D. Zubą įžeidinėjo vadindamas „gaidžiu“, „piderastu“ ir kitais necenzūriniais žodžiais.

Skambinęs vyras su keiksmais liepė jo daugiau nekviesti į Marijampolės policijos komisariatą, palikti jį ramybėje ir pagrasino, kad NNTP viršininką D. Zubą atleisti iš darbo.

Aiškinantis aplinkybes paaiškėjo, kad skambinęs vyras savo vardo ir pavardės nemelavo, tad netrukus 34 m. Ž. G. atsidūrė areštinėje.

Pasak D. Zubo, karšto būdo pilietį puikiai žino ir policijos pareigūnai, ir prokuratūra. Sukčiavimo byloje tyrimui vadovavusi prokurorė buvo sulaukusi grasinimų. Tyrėjai taip pat ne kartą girdėjo Ž. G. keiksmus ir grasinimu atleisti.

Sulaikytas Ž. G. ėmė teisintis, kad pasikarščiavo, nenorėjo nieko įžeisti ir teisinosi, kad tiesiog yra karštakošis, nesusivaldė.

„Iki šiol aš to žmogaus nepažinojau, tiesiog pasiėmiau vieną bylą, buvo išsiųstas šaukimas atvykti apklausai. Kai telefonu išgirdau žodyną, buvau šokiruotas. Sulaikytas vyras atsiprašinėjo“, - sakė D. Zubas.

Teisėsaugai žinomą vyrą pastarąjį kartą įsiutino tyrimas dėl konflikto su kaimynu, kuris parašė pareiškimą, kad Ž. G. jam grasino, o netrukus grasinimų sulaukęs žmogus rado rūgštimi apipiltą ir gerokai apgadintą automobilį.