Bendrasis pagalbos centras informuoja, kad 20.56 val. bendruoju pagalbos telefono numeriu 112 gautas pranešimas apie tai, kad kelyje Kaunas-Marijampolė-Suvalkai 82 kilometre (A5) susidūrė du automobiliai ir jie dega.

Kaip DELFI informavo Marijampolės apskrities policijos pareigūnai, avarija įvyko Kalvarijos savivaldybės teritorijoje. Į priešpriešinę eismo juostą išvažiavęs "Audi A6" kaktomuša susidūrė su čekų sunkvežimiu, palindo po juo ir užsidegė. Liepsnos persimetė ir į sunkvežimį.

Pareigūnų žiniomis, abu į avariją patekę čekai liko gyvi, jie atvežti į Marijampolės ligoninę. Ir vairuotojas, ir kartu važiavęs Čekijos pilietis J. F. (gimęs 1978 m.) dėl sužalojimų paguldyti į ligoninę.

Tačiau visi žmonės, buvę "Audi A6", žuvo. Apie 22 val. pareigūnai dar negalėjo tiksliai pasakyti, kiek žmonių buvo lengvajame automobilyje.

Į avarijos vietą buvo atvykę keturi ugniagesių-gelbėtojų automobiliai. Gelbėtojai pakėlė sunkvežimį ir apie 23 val. iš po jo ištraukė sudegusį "Audi". Tada paaiškėjo, kad lengvajame automobilyje buvo tik vienas žmogus.

00.10 val. Po kelių valandų tame pačiame kelyje įvyko dar viena avarija. Kaip pranešė BPC, 23.47 val. gautas pranešimas apie tai, kad kelio Kaunas-Marijampolė-Suvalkai 95 km (A5) apvirto krovininis automobilis, yra prispaustų ir sužeistų žmonių.

Marijampolės apskrities policijos žiniomis, į Lietuvą įvažiavęs vilkikas dėl kol kas nežinomų priežasčių išvažiavo į priešingos krypties eismo juostą, ją kirto ir nuvažiavo nuo kelio. Sunkiasvorėje mašinoje prispaustas vairuotojas.

0.12 val. vilkiko vairuotoją ugniagesiai-gelbėtojai ištraukė iš sudaužytos mašinos. 0.14 val. greitosios pagalbos medikai konstatavo vyriškio mirtį. Nustatyta, kad "Volvo FH 12" vairavo Baltarusijos pilietis V. U. (gimęs 1955 m.).