Lapkričio 9 d. apie 9.30 val. Lukiškių tardymo izoliatoriaus-kalėjimo pareigūnams kilo įtarimų dėl įstaigos teritorijoje veikiančios UAB „Lobby Baltic“ parduotuvės pardavėjos Ž. J. blaivumo.

Kalėjimų departamento atstovas praneša, kad patikrinus pardavėją alkoholio matuokliu, jai nustatytas 0,87 promilės girtumas. 9.45 val. pakartotinai patikrinus Ž. J. blaivumą, alkoholio matuoklis parodė 0,98 promilės.

Ž. J. su alkoholio matuoklio rodmenimis sutiko ir parašė paaiškinimą. Pardavėja buvo išlydėta iš Lukiškių tardymo izoliatoriaus-kalėjimo.

Tą pačia dieną apie 14.22 val. į Lukiškių tardymo izoliatorių-kalėjimą atvyko advokatas A. Š. Laisvės atėmimo vietų įstaigos priežiūros pareigūnams taip pat kilo abejonių dėl advokato blaivumo, todėl šis irgi buvo patikrintas alkoholio matuokliu. Minėtam asmeniui nustatytas 0,57 promilės girtumas. Pasiūlius A. Š. pasiaiškinti raštu, jis tai padaryti atsisakė. Nustačius, kad advokatas A. Š. neblaivus, jis buvo išlydėtas iš įstaigos.

Apie įvykį informuota Lietuvos advokatūra.

Per paskutines tris savaites tai jau trečiasis atvejis, kai į Lukiškių tardymo izoliatorių-kalėjimą bandė patekti neblaivūs advokatai.

Kalėjimų departamentas primena, kad nuo 2016 m. balandžio 1 d. įsigaliojus Lietuvos Respublikos bausmių vykdymo kodekso 54 straipsnio 4 dalies, 115 straipsnio 2 dalies ir Lietuvos Respublikos suėmimo vykdymo įstatymo 11 straipsnio 4 dalies pakeitimams, į laisvės atėmimo vietų įstaigas įeinantys ir iš jų išeinantys asmenys, išskyrus Lietuvos Respublikos Prezidentą, Lietuvos Respublikos Seimo, Europos Parlamento ar Lietuvos Respublikos Vyriausybės narius, teisėjus yra tikrinami Kalėjimų departamento prie Lietuvos Respublikos teisingumo ministerijos direktoriaus nustatytomis techninėmis priemonėmis.