Liepos 18 d. Šiaulių apskrities policijos viršininkas Rimantas Bobinas kaip padėkos ženklą už pagalbą policijai 29 metų šiauliečiui Donatui Abromavičiui įteikė Angelo skulptūrėlę. Tokiomis atminimo dovanomis Šiaulių apskrities policija apdovanoja žmones, padėjusius išvengti nusikaltimo ar jį atskleisti.

Tą vakarą gatve ėjusio Donato dėmesį atkreipė bėgantis ir į šalis besidairantis sportine apranga dėvintis, gobtuvą ant galvos užsimaukšlinęs jaunuolis. Su krepšiu rankose jis įšoko į „Ford Mondeo" automobilį, kuris rūkte nurūko miesto gatvėmis. Donatas įtarė, kad kažkas čia ne taip, kažkas negero įvyko, tad nuvažiavusios transporto priemonės valstybinių numerių iš atminties neištrynė.

Šiaulių policijos atstovų žiniomis, kiek vėliau išėjęs su drauge pasivaikščioti, jis pamatė, kad prie centrinės turgavietės zuja policijos pareigūnai. Priėjęs arčiau, sužinojo, kad ką tik buvo apiplėštas čia esantis lombardas. Veidą kauke prisidengęs vaikinas, lombardo darbuotojui papurškė ašarinių dujų, išdaužė stiklo vitriną ir pagrobė auksinius bei sidabrinius juvelyrinius dirbinius, kurių bendra vertė beveik 5000 eurų. Tada Donatas suprato, kad, jis, ko gero, matė iš lombardo sprunkantį plėšiką ir savo informacija pasidalijo su pareigūnais.

Netrukus buvo paskelbta „Ford Mondeo" paieška ir patruliai prie Kuršėnų esančioje degalinėje sulaikė ieškomą automobilį. Jame sėdėjo du kuršėniškiai - 21 ir 28 metų vaikinai. Jaunuoliai naktį praleido areštinėje. Kitą dieną čia atsidūrė ir dar vienas kuršėniškis, įtariama, 26 metų sulaikytųjų bendrininkas. Visiems jiems dėl plėšimo pareikšti įtarimai, teismas sankcionavo jų suėmimą - pirmieji du suimti dviem mėnesiams, trečiais - 20-čiai dienų. Tyrimo metu buvo nustatyta, kad šiame nusikaltime figūruoja ir dar vienas bendrininkas - 27 metų vaikinas, taip pat iš Kuršėnų. Jis grotų išvengė. Vaikinui skirta kardomoji priemonė, nesusijusi su laisvės atėmimu.