Artimieji patvirtino, kad nužudymą tiriantys pareigūnai šeimai leido pasiimti ir palaidoti, įtariama, sugyventinio nužudytą jauną moterį. Tokia žinia gauta pirmadienio rytą. Samantos bendradarbiai mano, kad jaunos moters palaikai šarvojimui bus parvežti dar pirmadienio vakarą, atsisveikinti visi norintys galės jau antradienį.

Sūnelis - Samantos šeimos globoje

Pasak Pakruojo rajono vaiko teisių tarnybos, sulaukę žinios, kad dvejų metukų berniuko mama S. Rakauskaitė nužudyta, o tėvas Šarūnas Žemaitis suimtas, skubos tvarka sprendė, kam oficialiai perduoti mažylio globą.

Nors tuoj po Š. Žemaičio sulaikymo anūku rūpinosi Š. Žemaičio motina, Vaiko teisių tarnyba patikino, kad oficialiai berniuko globa perduota S. Rakauskaitės šeimai.

Tarnautojai nedetalizavo, kas būtent pasirašė vaiko globos dokumentus, tačiau patikino, kad tai nėra Samantos mama. Berniuką pasiėmęs globoti asmuo Vaiko teisių tarnybai minėjo, kad mažylis lieka augti Lietuvoje, Pakruojo rajone.

Samantos mama sukrėsta

S. Rakauskaitės, o kartu ir jos mamos bendradarbiai - Linkuvos senelių globos namų darbuotojai sako, kad D. Rakauskienė yra labai sukrėsta tragiškos dukros mirties, išgyvena. Moteris išsiprašė iš darbo - išėjo atostogų.

Pirmadienį prokurorė Jūratė Tamašauskienė pasakojo, kad jaunas vyras prisipažino atėmęs jaunai moteriai gyvybę.