2014 m. lapkritį D. V. keliavo su žmona iš Minsko į Lenkiją. Vyras nurodė, kad prieš kelis mėnesius iki šios kelionės jis sužinojo apie platonišką žmonos neištikimybę. Važiuodamas nuolat galvojo apie tai.

Vairuodamas Lietuvos teritorijoje visus žinomus faktus sudėliojo į loginę visumą ir, priėjęs išvadą, kad žmona galėjo būti neištikima ir fiziškai, staigiai sustabdė automobilį ir šaukdamas sugriebė ją. D. V. teigė, jog iš žmonos šauksmų supratęs, kad ji lytiškai santykiavo su kitu vyru, todėl labai supyko, jautėsi įžeistas, nustojo protingai, blaiviai galvoti, paėmė už sėdynės buvusį metalinį svarmenį ir smogė juo kelis kartus žmonai, praneša Kauno apygardos teismas.

Vyras teigia, kad savo veiksmų nesuprato, o sveiką protą atgavo tik pamatęs kraują. Suprato, kad žmoną reikia skubiai vežti į artimiausią ligoninę. Važiavo dideliu greičiu, prieš Lazdijus pasivijo greitosios medicinos pagalbos automobilį, jį aplenkė, užblokavo kelią ir sustabdė, perdavė žmoną medikams, o ligoninėje paprašė iškviesti policijos pareigūnus.

Kaltinamasis savo kaltę pripažino, labai gailisi. Kaltinamojo žmona dėl įvykio jokių pretenzijų sutuoktiniui neturi ir nenori, kad jis būtų nuteistas, kaltinamąjį charakterizuoja teigiamai, nurodo, kad anksčiau fizinio smurto šeimoje nebuvo, kartu augina nepilnametį vaiką, prašo neatimti vyrui laisvės, jis puikus, sūnų mylintis tėvas.

Teismas, atsižvelgdamas į byloje surinktus ir ištirtus duomenis, į kaltinamojo, nukentėjusiosios, liudytojų parodymus, į ekspertų pateiktą išvadą ir duotus parodymus teisme, kad kaltinamasis suprato savo veiksmus, taip pat atsižvelgdamas į kaltinamojo atsakomybę lengvinančias aplinkybes: suteikė nukentėjusiajai pagalbą skubiai perduodamas ją medikams, aktyviais veiksmais bandė išvengti ir galimai išvengė sunkesnių padarinių, pripažino kaltę ir nuoširdžiai gailisi, teismas vyrą pripažino kaltu ir skyrė minimaliausią įstatymo numatytą bausmę – laisvės atėmimą 2 metams.

Nuosprendis per 20 dienų gali būti skundžiamas Lietuvos apeliaciniam teismui, skundą paduodant per Kauno apygardos teismą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (105)