Pasak Lietuvių tautinio centro (LTC) pirmininko Ričardo Čekučio, pirmi du LTC nariai sulaikyti ankstų penktadienio rytą.

"Juos sulaikė paryčiais, jų namuose buvo atliktos kratos. Apie 6.30 vai. policijoje jau buvo ir mūsų advokatas. Jam nebuvo paaiškinta, dėl ko žmonės sulaikyti, tačiau jam buvo leista dalyvauti įtariamųjų apklausoje", - sakė R.Čekutis.

Iki pietų sulaikyti dar keli LTC nariai, o popiet policijos areštinėje atsidūrė daugiau nei dešimt jų.

Penktadienio popietę du iš sulaikytųjų buvo paleisti, likusių apklausos buvo tęsiamos.

LTC lyderio teigimu, jų organizacijos nariai neturi nieko bendra su nacių vėliavų iškėlimu.

Vilniaus miesto 3-iojo policijos komisariato viršininko pavaduotojas Gediminas Vidžiūnas patvirtino, kad komisariato laikino sulaikymo kameroje tikrai atsidūrė ne vienas vadinamasis skustagalvis, tačiau komentuoti plačiau šių sulaikymų jis nenorėjo.

"Nenorėčiau kol kas daug kalbėti, kol kas galiu pasakyti tik tiek, kad atliekame ikiteisminį tyrimą dėl ant Tauro kalno esančių rūmų iškabintų vėliavų su svastikomis bei išpuolio per filmą apie antifašizmą", - sakė G.Vidžiūnas.

Policijos pareigūnai neatmeta galimybės, kad tiriant šiuos du įvykius, sulaikytųjų gali būti ir daugiau, nes ne visus įtariamuosius penktadienį pavyko rasti.

Trys vėliavos su svastikomis Vilniuje ant Tauro kalno esančių Profsąjungų rūmų rastos iškabintos per Hitlerio gimtadienį, balandžio 20 dienos rytą.

Antras išpuolis įvykdytas gegužės 2-osios vakarą per filmo apie antifašistus "Antifa: skinu medžiotojai" peržiūrą, vykusią kūrybinėse "Artotekos" dirbtuvėse Vilniuje. Žiūrint filmą, į salę įsiveržė keli kaukėti chuliganai, įmetė du dūminius užtaisus ir pasišalino.