Londono policijos komisaras seras Bernardas Hoganas-Howe teigė, kad Londone nusikaltimų per praėjusius metus padaugėjo būtent dėl padidėjusio ginklų įvežimo į šalį.

Komisaras teigė: „Mes konfiskavome didžiausią ginklų skaičių nei kada anksčiau – iš viso per metus buvo konfiskuota 714 ginklų, t. y. beveik du ginklai per dieną.“

„Tokio dydžio mieste šis skaičius kelia nerimą. Negana to, tarp tų ginklų yra ir pusiau automatinių“, - kalbėjo komisaras.

„Kiti didesni miestai susiduria su panašiomis problemomis. Manchesteris, Birmingham, Leedsas, Liverpolis – juose ginklų taip pat daugėja“, - tęsė seras B. Hoganas-Howe.

Į Jungtinę Karalystę daugiausiai ginklų atgabenama iš Europos šalių – Albanija, Lietuvos. Be to, pastaruoju metu daug ginklų konfiskuota ir atvežamų iš Prancūzijos.

Komisaras pridūrė: „Su Nacionaline nusikaltimų tarnyba (angl. National Crime Agency - NCA) taikomės į pagrindinius tiekimo kelius. Dažniausiai jie atvežami iš užsienio arba yra vagiami iš jų teisėtų šeimininkų pačioje Jungtinėje Karalystėje. Kartais tenka tikrinti ir kariuomenės ginklų tiekėjus ar teisėtus ginklų platintojus.“

Pagal paskelbtus duomenis, Londone iki rugpjūčio galo buvo konfiskuoti 302 mirtini vamzdiniai ginklai – 91 daugiau negu praėjusiais metais.

Ne gana to, šių metų rugpjūtį ginklų buvo trečdaliu daugiau negu šių metų liepos mėnesį – per mėnesį iš viso konfiskuoti 46 ginklai.

Be to, dar gegužės mėnesį komisaras perspėjo, kad padaugėjęs ginklų kiekis šalyje reiškia, kad teroristai prie jų turi lengvesnę prieigą. Dėl šios priežasties, ginkluoti Londono policijos pareigūnai rugpjūčio mėnesį pradėjo reguliariai patruliuoti Londono gatves.