Lietuviai sulaikyti per bendrą Lietuvos ir Lenkijos teisėsaugos pareigūnų operaciją, kurios metu pavyko išaiškinti nusikaltėlių grupuotę, kuri vertėsi narkotikų kontrabanda.

Iš Lietuvos per Lenkiją į Vakarų Europos šalis nusikaltėliai nelegaliai dideliais kiekiais gabendavo heroiną ir marihuaną.

Gerai organizuota lietuvių nusikaltėlių grupė vertėsi ne tik narkotikų kontrabanda, bet ir vogė automobilius bei platino padirbtus JAV dolerius.

Lenkijos policijos vyriausiosios komendantūros spaudos skyriaus komisaras Marekas Stefanskis BNS korespondentui sakė, jog Lietuvos ir Lenkijos pareigūnai nusikaltėlius sekė pusę metų, nuolat keitėsi informacija.

Bendroje operacijoje dalyvavo Lietuvos kriminalinės policijos ir Lenkijos policijos vyriausiosios komendantūros centrinio sekimo biuro darbuotojai.

Praėjusį ketvirtadienį Gdanske buvo sulaikyti 6 Lietuvos piliečiai: du prieniškiai, vienas Šakių gyventojas ir trys kauniečiai.

Pas sulaikytuosius pareigūnai rado 3 kilogramus heroino ir du pistoletus. Sulaikyti trys lengvieji automobiliai, kuriais nusikaltėliai iš Lietuvos atvyko į Gdanską.

Tą pačią dieną Lietuvos policija sulaikė dar du įtariamuosius, iš kurių konfiskavo pusę kilogramo heroino.

Iš viso Lietuvos ir Lenkijos policija sulaikė 8 Lietuvos piliečius. Bendra konfiskuoto heroino vertė - 450 tūkst. litų.

Pastaruoju metu Lenkijos policija Gdanske ir jo apylinkėse konfiskavo 26 kilogramus narkotikų ir kilnojamąją laboratoriją jų gamybai.