Policijos departamentas pirmadienį pranešė, kad sekmadienio vakarą vienas neblaivus vairuotojas bandė papirkti pareigūnus duodamas ne tik pinigų, bet ir loterijos bilietą.

Pranešama, kad apie 21 val. Kazlų Rūdos savivaldybėje, kelio Ąžuolų Būda-Kazlų Rūda 4-ame km, 1993 m. gimęs vairuotojas, siekdamas išvengti administracinės atsakomybės už KET pažeidimą (automobilį vairavo neblaivus, kai nustatytas 1,82 prom. girtumas), Marijampolės apskrities VPK Kazlų Rūdos policijos komisariato patruliams siūlė 100 eurų kyšį ir vienam jų šiuos pinigus įdėjo į kelnių kišenę.

Į kišenę vairuotojas įgrūdo ir loterijos „Vikingų loto“ bilietą.

Dėl įvykio pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl papirkimo ir vairavimo apsvaigus nuo alkoholio, kai nustatytas daugiau kaip 1,5 prom. girtumas. Įkalčiai – pinigai ir loterijos bilietas yra pridėti prie baudžiamosios bylos.

Jeigu teisme bus įrodyta vairuotojo kaltė, pinigai turėtų būti konfiskuoti valstybės naudai. Kaip būtų su loterijos bilietu, jeigu paaiškėtų, kad jis yra laimingas (tai paaiškės tik po kelių dienų), kol kas dar neaišku.