Rugsėjo 19 d. apie 11.37 val. gautas pranešimas, kad Kaišiadorių rajone, Kruonio miestelyje, dideliu greičiu važinėja geltonas sportinis motociklas.

Į Kruonio miestelį operatyviai atvykus policijos ekipažui, pastebėtas iš priekio atvažiuojantis minėtas geltonos spalvos motociklas. Policijos pareigūnams stabdžius motociklą, vairuotojas nepakluso teisėtam pareigūnų reikalavimui sustabdyti motociklą, apvažiavo policijos automobilį ir, padidinęs motociklo greitį, nuvažiavo link Darsūniškio kaimo.

Persekiojamas motociklo vairuotojas policijos pareigūnų reikalavimo sustabdyti motociklą ir sustoti nevykdė. Pavažiavus apie 8-10 km ir įvažiavus į Darsūniškio kaimą, motociklo vairuotojas ištiesė kairę ranką ir, sulėtinęs motociklo greitį, sustojo. Kaip vėliau paaiškėjo, motociklo vairuotojas – nepilnametis (gimęs 1997 m.), neturėjo teisės vairuoti transporto priemonės.

Minėtam piliečiui surašytas Administracinio teisės pažeidimo protokolas už Lietuvos Respublikos administracinio teisės pažeidimo kodekso 130 straipsnio 1 dalyje („Nepaklusimas reikalavimui sustabdyti transporto priemonę arba pasitraukimas iš eismo įvykio vietos“) ir 128 straipsnio 1 dalyje („Transporto priemonių vairavimas neturint teisės vairuoti“) numatytus pažeidimus.

Šiais metais Kauno apskrityje jau žuvo 34 asmenys, dar 514 buvo sužeisti, todėl Kauno apskrities policija ragina vairuotojus laikytis Kelių eismo taisyklių, būti drausmingiems kelyje bei linki saugaus kelio! Tik kartu rūpindamiesi savo ir kitų saugumu laimingai pasieksime kiekvienos kelionės tikslą.