Trečiadienį tarp Jokūbavo ir Raguvišių kaimų esančiame miške pareigūnai atkasė du vyriškos lyties lavonus. Vėliau nustatyta, kad tai nuo 1998 metų sausio 14 dienos kaip dingę be žinios ieškoti du Rusijos piliečiai, Kirovo miesto gyventojai Aleksandras Piregovas (g. 1970 m.) ir Aleksejus Kulakovas (g. 1974 m.).

Kretingos rajono apylinkės prokuratūra sulaikė kretingiškį 44 metų Stanislovą Katkų, kuris prisipažino 1996 metų lapkričio 27 dieną nužudęs rusus ir užkasęs juos miške po medžiu.

1997 metais dėl tyčinio nužudymo buvo iškelta baudžiamoji byla.

Abiejų vyrų kūnai bus perduoti artimiesiems.

Kretingos rajono apylinkės vyriausias prokuroras Juozas Gegys BNS sakė, kad A. Piregovas ir A. Kulakovas su S. Katkumi buvo geri pažįstami, jie iš Lietuvos į Rusiją varydavo automobilius, dažnai pas S. Katkų apsistodavo.

1996 metų lapkričio 27 dieną rusams eilinį kartą atvykus pirkti automobilių, S. Katkus juos nužudė ir iš automobilio pavogė 6 tūkst. JAV dolerių.

S. Katkus rusus nužudė šūviais į galvą ir užkasė miške.

Rusijoje pasigedus A. Piregovo ir A. Kulakovo, S. Katkus buvo apklaustas, tačiau tąkart jis teigė, kad rusai nusipirkę automobilį išvyko namo. Atėjus atsakymui iš Rusijos, kad rusai iš Lietuvos neišvažiavo, buvo pradėtas tyrimas ir šių metų rugsėjo 2 dieną S. Katkus sulaikytas, kaip įtariamasis dviejų žmonių tyčiniu nužudymu. Sulaikytasis pareigūnams tiksliai nurodė vietą, kur užkasė nužudytuosius.

S. Katkus jau anksčiau du kartus teistas, pastaruoju metu jis vertėsi automobilių remontu. Jis sulaikytas trims mėnesiams.