Teisme sutiktas prokuroras Andrius Kiuršinas kol kas nenori plačiau komentuoti įvykio aplinkybių, nes tyrimas yra dar tik pradinės stadijos, atlikti tik pirmieji veiksmai.

„Galiu pasakyti tik tiek, kad jis duoda parodymus. Parodymai yra išsamūs. Vyras pripažįsta nužudęs motiną, tačiau dar reikia patvirtinti duotus parodymus. Jo teigimu, taip įvyko dėl sunkios motinos būklės, dėl jos slaugymo, dėl jam pačiam kilusių psichologinių problemų. Įtariamasis paties nužudymo neprisimena. Jis buvo stipriai neblaivus. Įtariamasis nurodo, kad gailisi dėl savo veiksmų“, po teismo posėdžio kalbėjo prokuroras.

Ar vyrui reikalinga teismo psichiatrinė ekspertizė, paaiškės po psichiatrinės konsultacijos.

„Įtariamasis parodymus davė aiškius, logiškus. Tačiau būtinai kreipsimės į teismo psichiatrinę tarnybą pirmiausia dėl konsultacijos, o, jeigu nurodys, kad reikalinga ekspertizė, bus atlikta ir ji“, apie įtariamojo psichologinę būklę kalbėjo A. Kiuršinas.

Pasak prokuroro, pirminiais duomenimis, įtariamasis savo motiną nužudyti galėjo dar ketvirtadienį. Tačiau tiksliau paaiškės gavus ekspertų išvadas.

Apie kraupų nusikaltimą policijai pranešta birželio 10 d. 13.35 val.

Kaune, Ukmergės g., bute, rastas moters (gim. 1953 m.) lavonas. Pirminiais duomenimis, sūnus motiną uždusino ant veido prispaudęs pagalvę. Manoma, kad moteris nužudyta prieš kelias dienas.

Girtas (2,49 prom. alkoholio) 33 metų įtariamasis uždarytas į areštinę.

Dėl girtumo šeštadienį jis neapklaustas, buvo laukiama, kada išsiblaivys. Vyras neteistas, pasak pareigūnų, jis nėra asocialus.

Policiją iškvietė jo draugas, kuriam įtariamasis jau nuo ketvirtadienio siuntinėjo žinutes apie tai, kad nužudė motiną (draugas neiškart tuo patikėjo). Paskui įtariamasis socialiniame tinkle parašė atsisveikinimo laišką.

Motina labai sunkiai sirgo, nepakildavo iš lovos, jai buvo reikalinga nuolatinė priežiūra. Spėjama, kad tai galėjo tapti žmogžudystės priežastimi.

Pirminiais duomenimis, vyras gegužės pabaigoje išėjo iš darbo dėl psichologinių problemų.

Pasak pareigūnų, tikslesnės nusikaltimo aplinkybės turėtų paaiškėti sekmadienį, per įtariamojo apklausą.

Vyras prisipažįsta nužudęs motiną. Pasak jo, sunkiomis ligomis (kurios pakirto motinos ir kūną, ir protą) sirgusią motiną jis slaugė 15 metų. Vyriškio teigimu, dėl to jis pats ėmė lankytis pas gydytojus.

Pareigūnai tikisi pirmadienį gauti ekspertų išvadą dėl moters mirties priežasties.

Teismas sprendimą dėl įtariamojo suėmimo planuoja paskelbti 13.15 val.

Papildyta 13:50 val.:

Kaip rašoma Kauno apylinkės teismo pranešime, teismas dviem mėnesiams leido suimti 33 metų kaunietį A. J., kuris įtariamas pagalve uždusinęs savo neįgalią motiną.

Teismas, susipažinęs su ikiteisminio tyrimo medžiaga, nustatė, kad yra atlikti tik pradiniai tyrimo veiksmai. Nutartyje pažymima, kad nėra apklausti asmenys, galintys turėti reikšmingos informacijos. Taip pat nesurasti visi tyrimui reikšmingi daiktai, negautos specialistų išvados.

Aukštąjį išsilavinimą turintis A. J. prisipažino įvykdęs nusikaltimą, dėl to nuoširdžiai gailisi.

„Nors nusikaltimu įtariamas vyras savo kaltę pripažino, tačiau įvertinus nusikaltimo sunkumą ir aplinkybes, tikėtina, kad įtariamasis gali trukdyti procesui, bandyti paveikti liudytojus, paslėpti ar sunaikinti daiktus“, – suėmimo skyrimo motyvus vardijo teisėjas Audrius Meilutis.

Teismui apklausiant įtariamąjį kilo abejonių dėl pastarojo psichinės sveikatos būklės. Ją tyrimo metu vertins ekspertai.

Šią nutartį per dvidešimt dienų galima skųsti Kauno apygardos teismui.