Klaipėdos miesto apylinkės prokuratūros prokuroras Simonas Genys teismo prašė abiem įtariamiesiems skirti maksimalią kardomąją priemonę - suėmimą trims mėnesiams.

"Įvykdytas labai sunkus nusikaltimas", - pabrėžė S. Genys.

Iki teismo posėdžio įtariamieji buvo apklausiami Klaipėdos apskrities vyriausiame policijos komisariate. Jiems pareikšti įtarimai dėl nužudymo iš savanaudiškų paskatų.

Preliminariais duomenimis, abu įtariamieji savo kaltę pripažįsta. Vienas jų - 1981 m. gimęs Konstantinas Ivančenko, paties žodžiais tariant, auką subadė, o kitas - 1987 metais gimęs Aleksejus Kalininas esą stovėjo ir saugojo, kad niekas neužeitų į vidų.

Pas įtariamuosius rasta ir daiktinių įrodymų, kurie galimai įrodo jų kaltę ir dalyvavimą nusikaltime.

Teismas K. Ivančenko leido suimti trims mėnesiams, o A. Kalininui skirtas suėmimas dviem mėnesiams.

Laiką jie dabar leis Šiaulių tardymo izoliatoriuje.

Anot S. Genio, įtariamieji teigė, jog nusikaltimą įvykdė turėdami tikslą apiplėšti pardavėją, nes jiems reikėjo pinigų. "Tikėtina, kad jie ėjo pro šalį ir spontaniškai sugalvojo užsukti į tą kioskelį apiplėšti pardavėją, tačiau neatmestina ir tai, kad nusikaltimą jie planavo iš anksto", - teigė S. Genys.

Birželio 30-ąją, 13.37 val., bendruoju pagalbos telefonu gautas pranešimas, kad parduotuvėje-kioske, Medvėgalio gatvėje, greta Naujojo turgaus, kraujo klane guli moteris. Pranešėjas įtarė, jog moteris negyva.

Kriminalinės policijos Sunkių nusikaltimų skyriaus pareigūnai atvykę į įvykio vietą, rado negyvą 1975 m. gimusią moterį, kiosko-parduotuvės pardavėją. Ji buvo žiauriai subadyta. Durtinės žaizdos buvo matyti aukos kakle, veido, rankų ir nugaros srityse. Nužudžius moterį pagrobta jos rankinė.

Pareigūnai tą pačią dieną apklausė keliolika įvykio liudininkų ir peržiūrėjo aplinkinių įstaigų filmuotą medžiagą. Remiantis šiais duomenimis, buvo sudaryti galimai nusikaltimą padariusių asmenų paveikslai.

Įtarta, jog nusikaltimą galėjo padaryti du maždaug 25-35 m. vyrai, abu liekno sudėjimo, dėvėjo tamsius sportinius šortus-bridžus iki pusės blauzdų, tamsius marškinėlius. Vienas iš įtariamųjų turėjo ypatingą žymę – didelę tatuiruotę ant kairės rankos dilbio, einančią nuo riešo iki alkūnės ir šviesią vario spalvos barzdelę.

Neatmesta galimybė, jog įtariamieji asmenys gali būti asocialūs ar grįžę iš įkalinimo įstaigų.

Pareigūnų duomenimis, nusikaltimu įtariami asmenys galėjo pasprukti Medvėgalio gatve ir bėgti pro Klaipėdos Laivininkų mokyklą Minijos gatvės link.

Penktadienio vakarą Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato kriminalinės policijos Sunkių nusikaltimų tyrimų valdybos pareigūnai Klaipėdoje sulaikė du asmenis, įtariamus nužudžius pardavėją.

Jie buvo sulaikyti viešose vietose, tačiau tokiose, kur nebuvo žmonių. Vyrai sulaikyti skirtingose vietose. Jie nesipriešino, nebandė bėgti, nes esą ir nebuvo galimybių tai padaryti, nes pareigūnai juos užklupo netikėtai.

Pareigūnai pabrėžė, jog padėti surasti ir sulaikyti įtariamuosius labai padėjo visuomenė, kuriai reiškiama nuoširdi padėka.

Abu įtariamieji teisėsaugai žinomi dėl ankščiau padarytų nusikaltimų. K. Ivančenko anksčiau teistas devinus kartus: už plėšimus, vagystes ir išžaginimą, o A. Kalininas du kartus teistas už vagystes.

K. Ivančenko į laisvę iį įkalinimo įstaigos grįžo tik prieš pporą mėnėsių - balandžio 18 dieną.

Įtariama, jog sulaikytieji gali būti priklausomi nuo narkotinių medžiagų, tačiau oficialių duomenų byloje nėra. Vienaas įtariamųų neslėpė, jog turi didelių problemų dėl alkoholio, kitas neneigė, jog vartoja narkotikus.

Neoficialiais duomenimis, mamos neteko du mažamečiai vaikai. Nužudytosios sutuoktinis apie nelaimę sužinojo tada, kai atvažiavo savo žmonos pasiimti iš darbo.