Sausio 24 d. apie 15 val. Vilniuje, A. Stulginskio g., į Lietuvos liaudies partijos patalpas užėjo nepažįstamas asmuo, kuris ten buvusiems darbuotojams paaiškino, kad atėjo pas partijos pirmininkę Kazimirą Prunskienę. Kadangi tuo metu partijos pirmininkės nebuvo, jam buvo liepta palaukti.

Kaip skelbia policija, A. Strelikovas, likęs vienas patalpose, pasinaudojo situacija ir iš gulėjusios ant stalo rankinės pagrobė piniginę su pinigais. Po to, skubiai pasišalino iš patalpų. Po padaryto nusikaltimo įtariamasis daugiau nei mėnesį gyveno viename iš Vilniaus kuklesnių viešbučių, pinigus leido narkotinėms priemonėms, naudojo savo reikmėms, dalino pažįstamiems.

Įtariamasis po sulaikymo uždarytas į areštinę. Penktadienį pareigūnai kreipėsi į teismą dėl kardomosios priemonės suėmimo skyrimo. Nusikaltimų nuosavybei tyrimo skyriaus pareigūnai turi pagrindo manyti, kad šis asmuo yra padaręs daugiau analogiškų nusikaltimų Vilniuje. Dėl A. Strelikovas kitos nusikalstamos veikos toliau renkami įrodymai.

Prokuratūra sulaikytajam prašė skirti maksimalų suėmimo terminą - tris mėnesius. Vilniaus miesto antrojo apylinkės teismo teisėjas Arūnas Budrys prašymą patenkino - A. Strelikovas suimtas trims mėnesiams.

Pasak pareigūnų, įtariamasis savo kaltę pripažįsta. K. Prunskienės tūkstančius jis jau buvo spėjęs išleisti iki sulaikymo.