Pasieniečiai buvusiu rokadiniu keliu pamatė priešais atvažiuojantį visureigį „Dodge“. VSAT pareigūnams tokiu paros metu nuošalioje vietoje važiuojantis automobilis pasirodė įtartinas, todėl pasieniečiai jį sustabdė. Visureigiu vyko šeši vyrai iš Tauragės ir Jurbarko, kurių amžius yra nuo 20-ies iki 24-erių.

Automobilyje pasieniečiai aptiko įdomių radinių, todėl jis su keleiviais buvo pristatyti į Vištyčio užkardą detaliam patikrinimui.

Čia iš visureigio buvo iškeltas savadarbis įrenginys ant keturių dviračio ratų. Ši suvirinta konstrukcija, kurios kiekvienas ratas sukasi, manoma, yra skirta kontrabndinių rūkalų dėžėms gabenti.

Visureigyje pasieniečiai aptiko ir įvairių savos gamybos naščių, kuriais, įtariama, turėjo naudotis cigarečių dėžių nešikai. Vieni naščiai turėtų būti maunami per galvą ir skirti nešti mažiausiai 4 dėžes, t. y. 2 tūkstančius pakelių, cigarečių. Kiti turėtų būti naudojami užsimetant ant sprando ir gabenant porą dėžių.

Panačių naščių VSAT pareigūnai iš išradingumu pasižyminčių kontrabandininkų pasienyje su Rusija yra atėmę jau nesyk. Taip pat ne kartą pasieniečiai sulaikė ir ant specialiai pritaikytų dviračių vežamos kontrabandos. Tačiau toks keturratis įrenginys sutinkamas pirmą kartą.

Į užkardą pristatyti visureigiu vykę asmenys pareigūnams rezgė pasakojimą apie tai, jog naktį netoli sienos linijos važinėjosi grožėtis gamtovaizdžiu, keturratį įrenginį vadino „inventoriumi“, o savadarbius naščius – „gaisro gesinimo šlangomis“.

Kadangi šešetukas turėjo visus būtinus asmens ir automobilio dokumentus, tauragiškiai ir jurbarkiečiai buvo paleisti. Pasieniečiai atėmė jų turėtus daiktus, kurie liko Vištyčio užkardoje.