Žmonės Klaipėdoje be žinios dingsta nuolat, tačiau praėjusių metų pabaigoje visuomenėje ėmė sklisti kalbos, esą jie prapuola masiškai, o žmones medžioja organų prekyba besiverčianti grupuotė, kuriai aukų parūpina net su nusikaltėliais susimokę naktinių klubų darbuotojai.

Nežinia, siekta to ar ne, tačiau klaipėdiečius ne juokais išgąsdino tokios kalbos.

"Vakarų ekspresas" skuba nuraminti, kad praėjusiais metais uostamiestyje žmonės nepradėjo masiškai dingti.

Dėl dingusiųjų be žinios Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato Asmenų paieškos skyriuje praėjusiais metais pradėti 93, 2009 metais - 97 ikiteisminiai tyrimai. Dauguma tyrimų užbaigti, iki šiol vis dar nerasta apie 20 žmonių, tačiau šiame sąraše - dingusiųjų nuo 2004 metų vardai ir pavardės.

Pasak Lietuvos kriminalinės policijos biuro viršininko pareigas einančio Tomo Ulpio, "Lietuvoje egzistuoja prekyba pačiais žmonėmis - ne tik seksualiniam išnaudojimui, bet ir vergiškam darbui - bet ne jų organais".

Tai patvirtina ir Nacionalinio organų transplantacijos biuro direktoriaus pavaduotoja Audronė Būziuvienė. Pasak jos, "Lietuva - per maža šalis tokiems nusikaltimams. Vieno organo transplantacijos procese dalyvauja apie 100 žmonių - medikai, policijos pareigūnai, kariškiai...

Įsivaizduokite, kokio masto nelegalios organizacijos prireiktų norint apeiti teisėtą tvarką. Praktiškai didžiulės nelegalios ligoninės".