Antradienio rytą į Mindaugo gatvės daugiabutį, kur buvo mirtinai nukankintas keturmetis – policija atvežė jo motiną, 23 metų Moniką K.

Moteris, kaip ir jos sugyventinis, 27 metų Gediminas Kontenis įtariama itin sunkiu nusikaltimu, savo vaiko nužudymu.

Teisėsaugininkai aiškinasi visas smulkmenas kaip ir kuo lemtingąją sausio 26 dieną buvo mušamas keturmetis, kuris suaugusiųjų sudavė smūgius, kokiais įnagiais vaiką kankino.

Manoma, kad šiuo metu Monika teisėsaugininkams duoda parodymus įvykio vietoje. Gali būti, jog bute, kuriame buvo nužudytas vaikas atliekamas tardymo eksperimentas.

Parodymų davimas įvykio vietoje itin reikšmingas tiriant painias bylas. Taip galima nustatyti ar žmogus tyrėjams sako tiesą.

Papildyta 12.40 val.: Monikai atstovaujantis Kėdainių advokatas Sigitas Štaraitis naujienų portalui www.rinkosaikste.lt patvirtino, kad buvo atliekami procesiniai veiksmai nusikaltimo vietoje.

Daugiau detalių neatskleidęs teisininkas prasitarė, kad jo klientės būklė vis dar verčia sunerimti. Sūnaus nužudymu įtariama moteris vis dar neatsigauna nuo patirto šoko. Gali būti, Monika išgyvena ne tik dėl sūnaus netekties, bet ir dėl gresiančios bausmės, už inkriminuojamą nusikaltimą.

„Klientei rekomendavau kreiptis į tardymo izoliatoriuje, kur ji šiuo metu laikoma, dirbančius psichologus. Manau, kad jai tikrai reikia šių specialistų pagalbos,“ - sakė įtariamąją ginantis Kėdainių advokatas S. Štaraitis.

Tikėtina, kad į nusikaltimo vietą bus atvežtas ir pagrindinis įtariamasis keturmečio nužudymo byloje jo patėvis G. Kontenis.

Teisėsaugininkai taip pat prašys parodyti, kaip jis mirtinai sumušė vaiką. Deja, viskas priklausys nuo įtariamojo valios. Jis pats turi sutikti, vykti į nusikaltimo vietą ir duoti parodymus.