Sudarkė negrįžtamai – vaikui, kuriam įvykio metu tebuvo vos metukai ir trys mėnesiai, 24 metų patėvis, kuris mažylį buvo įsisūnijęs ir suteikęs savo pavardę, du kartus (ne tomis pačiomis dienomis) namuose į išeinamąją angą įkišo medinį pagalį.

Berniukas patyrė dideles kančias, jam buvo sudarkyti vidaus organai.

Maža to, vaikas padarinius jaus visą gyvenimą – nors po itin sudėtingo gydymo praėjo jau nemažas laiko tarpas, per kurį mažamečiui buvo atlikta daug operacijų ir jis iki šiol yra prižiūrimas medikų, vis siunčiamas į reabilitaciją, tačiau yra priverstas tuštintis žmogui nebūdingu, nenatūraliu būdu.

Vaikui, kuriam dabar tėra vos daugiau kaip treji metukai, yra nustatytas vidutinis neįgalumo lygis.

Siekiant nepažeisti mažamečio berniuko interesų, jo patėvio, nuteisto už sunkų vaiko sveikatos sutrikdymą, vardas ir pavardė negali būti skelbiami. Tačiau galima paskelbti, kad patėvis už padarytą dar neregėto žiaurumo nusikaltimą buvo nuteistas kalėti 5 metams 6 mėnesiams.

Be to, jis savo įsūniui privalės sumokėti 25 tūkst. eurų neturtinės žalos atlyginimą. Dar 5 tūkst. Eur vyras privalės sumokėti buvusiai savo sugyventinei, vaiko motinai, o gydymo įstaigoms, suteikusioms pagalbą berniukui, 8 tūkst. Eur.

Patėvis, sudarkęs vaiko kūną, anksčiau į pareigūnų akiratį nebuvo pakliuvęs, nebuvo ir teistas, neturėjo žalingų įpročių (visiškai nevartojo alkoholio ir nerūkė), o šeima nebuvo priskiriama asocialioms, nors tikrasis vaiko tėvas sėdi kalėjime. Tačiau patėvis buvo neįgalus – jam nuo vaikystės nustatytas vos 15 proc. darbingumas.

Kad vaikas yra sunkiai sužalotas, pastebėjo jo motina vieną 2014 m. liepos dieną – į namus grįžusi moteris rado verkiantį mažylį, pamanė, jog šiam skauda pilvuką, bet kai nurengė drabužius, pamatė kraujuojantį jo užpakaliuką. O po to iš medikų, kurie per savo gyvenimą nebuvo matę taip sunkiai sužaloto vaiko, sulaukė dar baisesnių žinių – kadangi buvo sudarkyti vidaus organai, buvo įtariama, kad mažametis galėjo būti seksualiai prievartaujamas, tačiau tokią versiją vėliau paneigė ekspertai.

Sulaikytas vaiko tėvas ne iš karto prisipažino, kad būtent jis sužalojo mažylį, o pareigūnų pergudrautas net ir nebandė neigti, kad taip pasielgė su savo įsūniu, tačiau tikino, jog dėl tokio poelgio esą labai gailisi.

„Patėvis teisinosi, kad jį užkniso, jog vaikas visą laiką verkė“, – sakė baudžiamojoje byloje kaltinimą palaikę prokurorai.

Mažamečio patėvį nuteisęs teismas nutarė, kad už padarytą nusikaltimą jis turi kalėti už grotų, nors vyras ir prašė jo neįkalinti – esą dar gali pasitaisyti ir būti naudingas visuomenei. Bet, anot teismo, jo padaryta nusikalstama veika, jos padarymo būdas, nukentėjusysis, prieš kurį ši veika buvo nukreipta, įrodo itin aukštą padaryto nusikaltimo pavojingumą.

Nuteisdamas mažamečio berniuko patėvį teismas pabrėžė, kad jis nusikaltimą padarė prieš bejėgišką dėl mažametystės savo šeimos narį, jis niekaip negalėjo apsiginti nuo smurto.