Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariatas informuoja, kad Imuniteto skyriaus pareigūnai, bendradarbiaudami su Kauno apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimų skyriaus prokurorais ir Kauno apskr. VPK Patrulių rinktinės vadovybe, 2014-04-24 sulaikė Kauno apskr. VPK Patrulių rinktinės patrulius V. K. (gimusį 1990 m.) ir E. J. (gimusį 1974 m.), įtarus, kad jie iš Kelių eismo taisykles pažeidusio asmens, kuris vairavo transporto priemonę neturėdamas vairuotojo pažymėjimo, priėmė kyšį už tai, kad nebūtų užfiksuotas padarytas Kelių eismo taisyklių pažeidimas.

Pareigūnams pranešta apie įtarimus dėl nusikalstamos veikos, numatytos Lietuvos Respublikos baudžiamojo kodekso 225 str. 2 d. (dėl kyšininkavimo) Kauno apylinkės teismo sprendimu pareigūnai dviejų mėnesių laikotarpiui nušalinti nuo pareigų.

Ikiteisminį tyrimą atlieka Kauno apskr. VPK Imuniteto skyrius, jį kontroliuoja Kauno apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimų skyrius.

Kauno apskrities policijos vadovybė akcentuoja, kad pareigūnų korupcijos atvejai nėra ir nebus toleruojami, siekiant to išvengti, policijoje yra nuolat vykdomos ir ateityje bus atliekamos vidaus kontrolės ir operatyvinės prevencinės priemonės.