Praėjusią savaitę gauta informacija apie tai, kad į Lietuvą atvyksta Moldovos piliečiai (gim. 1978; 1972 m.), kurie praėjusiais metais, rugpjūčio ir liepos mėnesiais, Kauno apskr. VPK prižiūrimojoje teritorijoje galimai naktimis įsibrovę į parduotuvių ir įmonių patalpas, ištuštino kasos aparatus ir seifus.

Kovo 21 d., priešpiet, Kauno r., Ringaudų sen., automobilių stovėjimo aikštelėje, kriminalistai, turėdami pakankamai įrodymų dėl įvykdytų vagysčių ir informacijos apie tai, kad vagystės vėl gali būti tęsiamos, sulaikė minėtus užsienio piliečius. Vienas iš įtariamųjų, iššokęs iš savo automobilio, mėgino sprukti be batų, tačiau jo pastangos buvo perniek, - pareigūnai operatyviai netoliese sučiupo bėglį. Vyrai jau anksčiau buvo pakliuvę į teisėsaugos akiratį dėl panašių veikų.

Kauno apskr. VPK atliekamas ikiteisminis tyrimas pagal Lietuvos Respublikos baudžiamojo kodekso 178 str. 3 d. (dėl vagystės) ir 187 str. 1 d. (dėl turto sunaikinimo ar sugadinimo). Už tai gresia bauda arba laisvės apribojimas, arba areštas, arba laisvės atėmimu iki šešerių metų.

Tyrimą organizuoja ir jam vadovauja Kauno apygardos prokuratūros Kauno apylinkės prokuratūros 2-ojo skyriaus prokurorai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją