Pareigūnams apžiūrint įvykio vietą netoli pastebėtas ir automobilis „VW Passat“ su išdaužtu stiklu ir nuplėštu variklio dangčio apsauginiu uždangalu, praneša Kauno policija.

Šiek tiek po 4 val. gautas dar vienas pranešimas, kad Kaune, A. Kriščiukaičio g., išdaužtas automobilio „VW Golf“ stiklas. Pranešėjas apibūdino asmenis, kuriuos pastebėjo nubėgančius nuo automobilio pusės.

Patruliuojant Vilijampolės rajone pastebėta ir daugiau galimai apvogtų automobilių. Įtariama, kad nukentėjo ne mažiau 8 automobilių, stovėjusių Panerių g., A. Kriščiukaičio g., M. Mažvydo g., Sąjungos a., savininkai.

Netrukus, apie 4.30 val., pareigūnai sulaikė 4 asmenis, galimai įvykdžiusius šias nusikalstamas veikas. Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato (VPK) Patrulių rinktinės pareigūnai netoli įvykio vietos, Brastos g. ir Jurbarko g. sankryžoje, pastebėjo du apibūdinimus atitinkančius jaunuolius. Sulaikyti jauni vyrai (gimę 1997 m. ir 1998 m.), kurie uždaryti į areštinę. Dar 1 vyras (gimęs 1987 m.) ir nepilnametis (gimęs 1999 m.) sulaikyti A. Kriščiukaičio g.

Kauno apskr. VPK pradėti 4 ikiteisminiai tyrimai dėl vagystės, pagal Lietuvos Respublikos baudžiamojo kodekso 178 str. 2 d., ir 1 ikiteisminis tyrimas dėl turto sunaikinimo ar sugadinimo, pagal Lietuvos Respublikos baudžiamojo kodekso 187 str. 1.

Didžiausia numatyta bausmė – laisvės atėmimas iki šešerių metų.
Tyrimus kontroliuoja ir organizuoja Kauno apygardos prokuratūros prokurorai.